Сесія облради: У новий рік Закарпаття увійде під власним прапором?

Як і йшлося в попередніх повідомленнях, сьогодні під головуванням Михайла Кічковського відбулося друге пленарне засідання 12 сесії Закарпатської облради.

Сесія облради: У новий рік Закарпаття увійде під власним прапором?

Порядок денний склало 20 питань. На початку засідання голова облради насамперед проінформував депутатів про кадрові призначення в області. Так, начальником контрольно–ревізійного управління в Закарпатській області призначено Олену Плоскіну, а начальником ДПА в Закарпатській області Тетяну Шаповалову. Далі Михайло Михайлович повідомив, що вилучене на прохання ініціаторів програми „Репродуктивне здоров’я населення Закарпатської області на період до 2015 р“ з порядку денного першого пленарного засідання сьогодні – в числі інших проектів, поданих на розгляд депутатського корпусу краю. Президія облради, далі мовив він, внесла пропозицію зняти з порядку денного нинішнього пленарного засідання і перенести на наступне проект рішення про „Обласну цільову соціальну програму „Школа майбутнього на 2008–2010 рр.“, оскільки під час його обговорення виникло ряд суттєвих питань.

Відповідно до регламенту роботи облради, головуючий оприлюднив депутатські запити. По кожному окремо депутати голосували, окремі з них після жвавого обговорення не отримали схвалення.

Начальник головного фінансового управління ОДА Петро Лазар, інформував про внесення змін до рішення облради від 28 грудня 2007 р. № 204 „ Про обласний бюджет на 2007 рік“ ( зі змінами від 7 березня, 12 квітня, 17 травня, 20 липня, 2 серпня, 23 жовтня, 29 листопада 2007 р.) і отримав депутатську підтримку.

Підтримали депутати й Регіональну програму «Репродуктивне здоров’я населення Закарпатської області на період до 2015 р.“, яку презентувала заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Ганна Романко. Зазначимо: репродуктивне здоров’я – є невід’ємною складовою здоров’я нації в цілому і має значний вплив на демографічні процеси та, як наслідок, стратегічне значення сталого розвитку суспільства. З метою поліпшення репродуктивного здоров’я населення краю депутати облради підтримали ініціаторів програми, які вважають за доцільне здійснити ряд організаційних заходів зі створення відповідних умов безпечного материнства, формування репродуктивного здоров’я у дітей та молоді тощо.

З турботою про молоде покоління депутати схвалили й Програму розвитку регіональної вищої освіти на 2008–2012 рр., яку запропонував начальник управління освіти і науки ОДА Юрій Герцог, виходячи з потреби створити умови для забезпечення доступу громадян до якісної вищої освіти, її інтеграції у європейський і світовий простір, а також зміни до Програми забезпечення загальноосвітніх, професійно – технічних і вищих навчальних закладів області сучасними технічними засобами навчання з природничо–математичних дисциплін на 2005–2011 рр.

Начальник управління культури Юрій Глеба обґрунтував важливість схвалення Програми розвитку культури і мистецтва в області на 2008–2010 рр., яка сприятиме вдосконаленню художньої діяльності професійних та аматорських колективів, інформатизації галузі, зміцненню матеріально–технічної бази установ, підтримці талановитої молоді та дітей, творчих спілок, розвитку бібліотечної справи, поповненню фондів бібліотеки тощо. При цьому Юрій Федорович вже у сесійному залі вніс доповнення, аргументувавши його так: „ Знайдено 18 тисяч записів закарпатських пісень, прислів’їв, приказок, які автор готовий віддати в архів або музей. Для збереження їх носіїв, необхідно винайти 30 тисяч грн.“ Депутати підтримали доповідача, як і саму згадану Програму. Більшістю голосів прийнято й інші програми, серед яких – „Програма правової освіти населення області на 2008 р.“, „Програма діяльності Закарпатського регіонального відділення Пошуково–видавничого агентства „Книга пам’яті України“ та обласної колегії книги „Реабілітовані історією“ на 2008 р., „Програма розвитку транскордонного співробітництва Закарпатської області на 2008 р.“, „Програма „Турбота “ щодо посилення соціального захисту малозабезпечених категорій громадян у 2008 р.“. Внесено зміни до ряду програмних документів. Зокрема,: „Про внесення доповнень до Програми розвитку туризму та рекреації в Закарпатській області на 2002–2010 рр. “ та інші.

На завершення роботи 2 пленарного засідання Михайло Кічковський коротко інформував про роботу, проведену облрадою на виконання рішення щодо прапора Закарпатської області і вніс пропозицію винести на розгляд наступної сесії облради, яка відбудеться 27 грудня, питання про затвердження проекту прапора Закарпатської області з тим, щоб у Новий 2008 рік увійти із символікою краю.

Анна Романенчук, сайт Закарпатської обласної ради
14 грудня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини