День інвалідів ужгородська "Дорога життя" відзначила в колі друзів

3 грудня в усьому світі відзначався Міжнародний день інвалідів. Ця дата – нагадування людству про його обов’зок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства.

День інвалідів ужгородська "Дорога життя" відзначила в колі друзів

Медико-соціальний реабілітаційний центр «Дорога життя» в Ужгороді - благодійна, недержавна, неприбуткова організація, яка займається комплексною реабілітацією дітей та молоді з обмеженими можливостями, здійснює соціальний захист прав, інтересів клієнтів та їх сімей.

Відзначення Міжнародного дня інвалідів для Центру “Дорога життя” почалося з отримання подарунку від клубу “Ротарі-скала” (президент –М. Бережанський ) у вигляді килимового покриття, яке прикрасило та освіжило кімнату для групових занять дітей з обмеженими можливостями здоров’я. Це вже не перша допомога від Ротарійців.

2 грудня у приміщенні обласного будинку профспілок відбулася благодійна акція “Супертеща”, яку організував ужгородський клуб “Зонта” (президент С. Вороб’євська ) . Частина вилучених коштів буде передана на потреби Центру Реабілітації.

Вже склалися  усталені традиції щодо заходів до Міжнародного дня інвалідів.

Одна з них – проведення солодкого столу та концерту для дітей та молоді з  особливими потребами у залі ресторану „Закарпаття”, де запрошені  О. Передрій - головний лікар Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні, В. Панаїт - головний лікар міського перинатального центру, М. Зубарь - головний бухгалтер міського центру зайнятості, побажали дітям та їх батькам здоров’я оптимізму та терпіння. Від громадської організації спортивний клуб «Ай Ві - Спорт» (президент – І. Ващенко) було передано 10 інвалідних візочків. У цей день діти та молодь з особливими потребами мали можливість не тільки поспілкуватися між собою, подивитися танцювальні та вокальні виступи інших дітей, але й продемонструвати свої досягнення.

Ще одна хороша традиція, що склалася  у МСРЦ “Дорога життя”  – це проведення спортивно-розважального фестивалю для дітей та молоді з обмеженими можливостями "Повір у себе“, але цього разу він проходив у м. Берегові та проводився спільно з обласним центром професійної, медичної та соціальної реабілітації осіб з обмеженими фізичними можлиовстями, на який були запрошені команди зі Сваляви, Іршави, Берегова, Ужгорода, Тячева. На фестивалі була присутня делегація з м. Дебрецена (Угорщина).

Ввечері у приміщенні Закарпатського обласного театру ляльок відбувся благодійний концерт “Музика єднає”, на якому виступали вихованці реабілітаційного центру “Дорога життя” та їх друзі зі спортивно-хореографічної студії “Вікторія” (керівник – В. Данчин-Брежинська), Заслужений артист України Олександр Садварій, дует Раховських “Рідна пісня”, Р. Штіфель та багато інших талановитих юних виконавців. На цьому ж концерті було оголошено результати благодійної акції, яка проводилась службою таксі 002 протягом двох тижнів з 19 листопада по 3 грудня 2007 р. За реалізацію цієї акції "Дорога життя" висловлює щиру подяку директору служби таксі 002 п. Г. Шевчуку та всім таксистам, які закликали пасажирів долучитися до доброї справи.

Насьогодні в Ужгороді нараховується біля трьохсот дітей та молоді з  особливими потребами, і організувати такий захід без допомоги небайдужих, не черствих душею людей було б неможливо. Всі ці заходи відбувались за підтримки Ужгородського міськвиконкому на чолі з заступником міського голови, начальником Управління праці та соціального захисту населення, п. Гецко Г.М. Долучились до доброї справи п. Форкуца Н.В. та п. Вербич В.В., Закарпатський обласний та міський центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, п. Муртазін О.А., управління культури, сім’ї, молоді та спорту, п. Вегеш М.М., ректор УжНУ, благодійники та меценати: п. Осадчук Ю.В., ТА «Альбіон», п. Козел С.М., п. Тереняк Б.І., п. Волошин І.І, велнес-готель «Унгварський», п. Лошак С.І, СП «Ріо-Трейд», п. Горват Р.І., ТЦ «Дастор», п. Мицька Н.І., кафе «Фантазія», п. Кухарській О.М., рекламне агенство «Ліра», п. Миколі, магазин «Економ», п. Доктор О.О., готель «Закарпаття», п. Чайкович В.Л, Закарпатський обласний театр ляльок.

Щоб долати життєві перешкоди, реалізовуватись, неповносправна дитина та її сім’я потребують допомоги та підтримки інших людей, суспільства. Ми усі відповідаємо один за одного…

Мирослава Чорней
09 грудня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 18
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
» Всі новини