В Ужгороді мами ходою рекламували слінги (ФОТО)

Подія є одним із заходів, що відбуваються в обласному центрі Закарпаття в рамках Всесвітнього тижні підтримки грудного вигодовування.

В Ужгороді мами ходою рекламували слінги (ФОТО)

Взяти участь у ході зі своїми дітьми зібралися з десяток ужгородок. Одні з найменшими використовували слінги-шарфи, інші старших вже несли у ерго-рюкзаках. Кожен із даних типів переносок є анатомічно правильним для дитини і відповідає усім потребам її фізіологічного розвитку.

В Ужгороді є багато відомих жінок, які практикують слінгоносіння чи не з перших днів життя малечі. Журналіст Ганнуся Твердохліб розповіла «Дню»: «Для мене слінги (та згодом ергорюкзачки) стали можливістю мандрувати з дитиною різними країнами та навіть, у першу чергу, своїм містом. Тому що я не маю сили, як інші відважні мами, кермувати коляскою на наших жахливих вулицях і відсутніх тротуарах. По-друге, що ще важливіше, моя дитина не хотіла лежати самотньо в колясці і я не мала вибору, а також хотіла часто мати доступ до грудного молока і слінг рятував. Крім того, для мене слінгоносіння стало можливістю продовжувати працювати, бувати всюди з дитиною разом (в межах розумного, але поверхи, сходи і т.п. не ставали для нас перепоною). Усім, хто цікавиться слінгами, я б порадила справді цікавитися, тобто знаходити професійну інформацію, її повно, про слінгоносіння проводяться цілі конференції за участю лікарів. Бо якщо підійти поверхово, то можна, на жаль, купити шкідливе кенгуру і думати, що ти слінгомама. Останнє - у мене вже слінгопенсія, так несподівано... Як і все дорослішання наших дітей. Це ще одне нагадування, що дитинством своєї малечі треба насолоджуватися».

Головна мета заходу – показати наскільки важливою для дитини є мама поряд, і що носіння на руках може бути легким. «Основна частина життя малюків проходить поруч з мамою, у неї на руках, поруч з грудьми, біля серця. Щоб мамі було легше забезпечити дитині потребу у носінні на руках ми використовуємо слінги. Парад поставив собі за мету дві речі: розповісти мамам, що таке слінгоносіння, що це зручно, корисно і весело! А для самих слінгомам він став приводом познайомитись одна з одною і добре провести час. Нашому місту не вистачає яскравих і позитивних подій, тому думаю сьогоднішня слінго- хода стала веселим і корисним заходом» - розповіла «Дню» одна з організаторок ходи Аля Махлін.

І доки одні намотувати шарфи тільки вчилися, інші вже встигли переконатися, що з такою переноскою з дитиною зручно ходити не тільки по магазинам, а й у справжній похід Карпатами. « Це дуже класно і так зручно! Я можу йти куди я хочу і коли хочу. І от ми пішли в похід, власне, це наше звичне з чоловіком. Ми разом з дитиною пройшли 26 км горами, і це вдалося зовсім легко. Завдяки слінгу доня побачила гори, захід сонця, багаття, яфини на кущиках. На руках підняли її на висоту понад 1300 метрів над рівнем моря. Я отримала масу задоволення!» - поділилася з «Днем» враженнями мами 7-місячної  Єви Таміла Головацька.

Відомий у місті психолог та волонтер Наталка Касим у слінгу  носила трьох  з чотирьох дітей. « В цiлому це десь вісім років. Для мене слiнг - це перш за все мобiльнiсть i зручнiсть, особливо на наших тротуарах i в громадських мiсцях. Будь-куди зайти, будь-куди поїхати, не придумовуючи, хто буде сидiти з дитиною. Не менш важлива - безпека i близькiсть дiтей до мене - це прекрасна можливiсть бути поряд i давати максимум контакту i захищати, те, що так необхiдне в маленькому вiцi. Крiм того, це можливiсть годувати дитину де голод застане, не бiгати i не шукати де присiсти, годувати, займаючись iншими справами. Ну i для моїх дiтей це завжди було гарною можливiстю при перевтомi вiд зовнiшнього свiту вiдключитися вiд вражень, заритися в маму i вiдпочити» - розповіла пані Наталія.

Ще один тематичний захід заплановано і на цю неділю. Для обміну досвідом грудного вигодовування та виховання родин із дітьми на 10.30 запрошують до парку позаду Закарпатської ОДА. Там батьки з дітками не тільки розважаться, але і цікаво поспілкуються.

Вікторія Жуйко, "День"

06 серпня 2016р.

Теги: слінги, ерго-рюкзак

Коментарі

Степан Крук 2016-08-06 / 11:33:24
Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування звели до запровадження ерго- рюкзаків?! Нажаль український соціум не розуміє всі ризики раннього переведення немовлят на штучне годування. Якщо середньо-статестична жінка в 60-70 роках годувала грудью дитину до 8-ми місяців, у 80-х роках до 6 місяців, то зараз дитину в 1,5 - 2 місяці переводять на хімічне годування. Хімічне, тому що штучним його назвати неможливо. До складу сумішей для дитячого харчування входить сухе, не цільне молоко та інші малопоживні компоненти. Сітку "дитячих кухонь", які існували при Союзі зруйновано. Із-за постійних стресів, матеріальних негараздів лактаційний період у жінок мінімальний, організм українсько жінки не може продукувати молоко протягом фізіологічних потреб немовляти. В штучні суміші неможливо включити антитіла, а отже наші немовлята під постійною загрозою атаки різних інфекцій. Нашій професурі та державі давно потрібно подумати про здоровя української жінки, як гаранта здорової нації. А ерго-рюкзаки наші умілі жіночки й самі нашиють!

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини