Депутата-браконьєра, що на полюванні в заповіднику вбив колегу-браконьєра з міліції, повідомлено про підозру у вбивстві

Депутата Великоберезнянської районної ради повідомлено про підозру у вбивстві з необережності та незаконному полюванні

Депутата-браконьєра, що на полюванні в заповіднику вбив колегу-браконьєра з міліції, повідомлено про підозру у вбивстві

Прокурор Закарпатської області Володимир Янко повідомив депутата Великоберезнянської районної ради про підозру у вчиненні вбивства, вчинене через необережність.

Про це Закарпаття онлайн повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вночі 17 червня 39-річний депутат Великоберезнянської районної ради, під час полювання, не дотримуючись правил безпеки на полюванні та не перевіривши  відсутність  людини на лінії пострілу, проявивши злочинну недбалість, здійснив постріл з власної рушниці у напрямку лісового масиву, спричинивши вогнепальне поранення голови майору поліції, який здійснював незаконне полювання разом з ним, внаслідок чого останній помер на місці події.

Окрім того, цей же депутат, перебуваючи в урочищі "Черемха", вчинив незаконне полювання на території об’єкту природно-заповідного фонду та порушив правила полювання.

Відтак, його дії підпадають під кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 248 КК України, - тобто незаконне полювання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а також кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 119 КК України - вбивство вчинене через необережність.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, вбивство під час незаконного полювання в заповіднику скоїв депутат Великоберезнянської районної ради (колишній працівник Великоберезнянського райвідлілу міліції) Іван Псяйка. Від його пострілу загинув його знайомий Михайло Січка (майор поліції, начальник сектору по контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Головного управління Національної поліції в Закарпатській області).

Як повідомляє ТСН, жителі найближчого села Лубня нічні постріли чули, але кажуть, особливого значення їм не надали. Оскільки до заповідника часто приїздять на полювання люди на позашляховиках чи квадроциклах. Хоча полювання на природоохоронній території – заборонене. "У національних парках заборонене полювання. Це чисте браконьєрство. Тим паче в нічний час. Вночі заборонене полювання", - наголосив перший заступник начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Коцур.

Смертельний постріл здійснив депутат Великоберезнянської райради Іван Псяйка. Його колеги приголомшені. Кажуть, репутацію він має хорошу. Він сам міліціонер на пенсії. "Не маю інформації, щоб був замішаний у скандалах. На засідання приходив, був активним депутатом", - каже голова Великоберезнянської райради Ярослав Шукаль.

В Ужанському національному парку поліцейські вже виявили вишки для полювання. Пояснити їх появу в адміністрації парку нікому. Після гучного вбивства керівництво зникло. Керівник, кажуть, у закордонному відрядженні, а заступник – на лікарняному.

"Тут у нас такі факти і раніше бували. Про них нам було відомо. Але одна справа прості люди, а інша, коли люди мають пряме відношення до правоохоронних органів. Звертаємо увагу, що це люди, які в першу чергу мають дотримуватись закону, а вони займалися браконьєрством", - наголосив речник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

Екс-міліціонер та чинний депутат райради Іван Псяйка та майор Михайло Січка були тверезими і мали спеціальні засоби для нічного полювання: прилади нічного бачення та тепловізори. Йомовірно, вони не узгодили траекторію руху чи не порозумілися. За свідченнями Псяйки, Січка мав піти вправо, але почав рухатися просто зі стартової точки. Згодом депутат зробив два постріли із карабіна оскільки думав, що цілить у здобич. За попередніми даними, Січці поцілили у голову.

17 червня 2016р.

Теги: вбивство, полювання, браконьєр

Коментарі

Биркович 2016-06-23 / 11:16:59
де докази того шо вони комусь шось допомагали????? це пусті необгрунтовані слова тих людей які на Березному семечки кусають.... і тої людини яка без свого батька повний 000000.

Биркович 2016-06-23 / 11:09:07
місцевий/ ти тупий як сибірський валянок.... P.S.тобі уже не довго залишилося

місцевий 2016-06-19 / 14:40:08
яка все-таки цікава штука справедливість.., декілька років тому, після резонансного вбивства вчителя на березнянщині, саме ці двоє (вбивця депутат Псяйка та вбитий майор Січка) допомогли сфальсифікувати експертизу рушниці, і вбивця тоді уникнув покарання...від судьби не втечеш...

місцевий 2016-06-19 / 14:38:26
ну на рахунок "були тверезі" - нагла брехня,ця компанія на полювання в такому вигляді не виходить, і звичайно що бракон'єрів було більше.Місцеві розповідають що канонада була цілу ніч."тверезість" залишимо на совісті поліції, звичайно що їм це не потрібно...

nana 2016-06-18 / 16:13:16
Було б пояснити звідки взятися тепловізори і прилади нічного бачення, кому вони належать и за які задекларовані доходи придбані. Ганьба як громада терпить таких правоохоронців! Більш, того збираємо кошти щоб купити тепловізори в АТО. Хто ще був у цій злочинній групі, не менш як десяток інших осіб. А де їхні прізвища?

Бандерлог 2016-06-17 / 20:27:49
тепловізори теж конфіскували ? А що лише вдвох ходили чи статейка для дурнів?

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини