Найєм відреагував поясненнями на зауваження щодо непрозорості при відборі у закарпатську поліцію

За словами куратора процесу створення нової закарпатської патрульної поліції, нардепа Мустафи Найєма, результати тестування не оприлюднюються, бо вони є персональними даними. А кандидати, що продемонстрували незадовільний рівень фізичної підготовки, до психологічного тестування допускаються, оскільки теоретично змогли би працювати в адміністративному апараті департаменту.

Найєм відреагував поясненнями на зауваження щодо непрозорості при відборі у закарпатську поліцію

Сьогодні, після 3-х днів мовчання з часу озвучених різких та резонансних спостережень з боку активістки, кандидата у нову закарпатську поліцію Юлії Дуб, яка на останніх етапах власного "шляху" до лав поліції заявила про непрозорість відбору і пропуск на певних етапах не найкращих претендентів, на проблемні питання відповів куратор процесу створення патрульної поліції в області Мустафа Найєм.

Так, у своєму дописі щодо непрозорості відбору у патрульну поліцію Юлія Дуб артикулювала низку питань, як от чому немає проміжних звітів про хід відбору (скільки пройшло далі на кожному етапі? скільки відсіяли? які найпоширеніші причини "відсіву"? Які додаткові принципи відбору? якщо враховується вихід за нормативи, то в яких межах?). Чому після кожного етапу не формуються списки тих, хто пройшов далі? (Це б зробило систему відбору прозорою, зрозумілою і майже унеможливило б корупційну складову). Чому ситуацію з відбором до НП коментує тільки Мустафа Наєм і немає людини, яка б за його відсутності могла б надати повну інформацію журналістам?

"І окремо по деяких питаннях, що виникли у громадськості щодо набору у ‪#‎Transcarpathianpolice‬. Як я і обіцяв, відповідаю на всі питання.

1. Чому на етап психологічного тестування допускаються кандидати, які могли незадовільно здати попереднє тестування фізичної підготовки. Справа в тому, що окрім роботи в самій патрульній службі ми формуємо базу даних кандидатів, які теоретично можуть бути прийняті на адміністративні посади у майбутній поліції. Кандидати, які по різних причинах не можуть виконувати роботу в патрулі, але теоретично могли б працювати у адміністративному апараті департаменту, допускаються на різні етапи тестування. Амдінапарат буде створюватись майбутнім керівництвом департаменту з моменту початку роботи патрульної служби.

2. Щодо оприлюднення проміжних результатів тестування. 

Справа в тому, що результати тестування – це персональна інформація, якою ми не можем розпоряджатися на свій розсуд. Усі кандидати при здачі анкети надавали згоду лише на опрацювання інформації яку ми отримуємо під час тестування, а не на її розповсюдження. Ми за законом не маємо права оприлюднювати персональну інформацію щодо кандидатів.

3. Щодо публічних коментарів по процесу набору в Нову поліцію.

Процес набору та тестування коментую не лише я. При бажанні ви можете поцікавитись у колег-журналістів – на ефіри ходить також керівництво УМВС в області, в тому числі голова управління Сергій Князєв. На всі інші питання, які поступають на нашу адресу, прес-служба надає вичерпну та повну інформацію, якщо це не стосується персональних даних кандидатів. Я сам особисто не відмовив жодному журналісту, який звертався за коментарем по питаннях набору та тестування Нової поліції. Телефони прес-служби та особисто мій телефон працюють цілодобово і відомий усім журналістам. Окрім того, щодня по буднях з 9 до 18 працює гаряча лінія Нової поліції, де всі кандидати можуть отримати персональну інформацію та уточнення по будь-яких питаннях", - пояснює Мустафа Найєм.

"Окремо вдячний Юлії Дуб та Закарпаття онлайн за привернуту увагу до роботи нашої команди. Щиро. Ми не ідеальні, але ми дійсно важко працюємо аби створити кращу службу в країні. І робитимемо все, аби у громадськість не просто сліпо на вірила, але й аналізувала, знала і бачила результат", - дадає куратор процесу створення поліції.

При цьому, оголошує про старт набору представників громадськості щодо участі у конкурсних комісіях по відбору кандидатів до лав нової закарпатської патрульної служби - громадськість буде присутньою тпід час співбесід із кандидатами у поліцію.

"Загалом участь громадськості у процесі відбору патрульних нової поліції передбачено на остаточному етапі тестування – співбесідах з кандидатами у Нову патрульну службу. Оголошення щодо прийому заявок представників громадськості у конкурсних комісіях по відбору кандидатів до лав Нової патрульної служби м.Ужгорода та м. Мукачево ви можете знайти за цим посиланням: http://www.mvs.gov.ua/mvs/control/zakarpattia/uk/publish/article/161052", - заявляє Мустафа Найєм.

За його словами, комісії працюватимуть щодня з 18 до 20 вересня з 9 до 17 години.
"Прохання усім бажаючим громадським діячам, журналістам та активістам подати анкети щодо участі у роботі комісій не пізніше 9:00 понеділка, 14 вересня на електронну пошту zakarpatczg@ukr.net", - додав нардеп.

12 вересня 2015р.

Теги: Найєм, пояснення, поліція, відбір

Коментарі

Google.net 2015-09-13 / 09:10:14
В принципі не погано - хто здоровий та міцний як дуб, той буде за 8 тисяч грн. марширувати по місту і в мороз і в дощ і на жарі, а хто трошки слабкуватий, той буде за ці ж гроші сидіти в кабінеті - "бо він з адміністрації", пердіти в стулець та й ще й довідки писати Президенту, скільки "серійних вбивць" за ніч зловила нова поліція.По чесному всьо.

михайло 2015-09-12 / 17:58:05
Всі прекрасно знають в яку сторону гне Найєм, а в яку ...

О.Д. 2015-09-12 / 16:53:26
Віктор, не граю і відповіді, безумовно, знаю. На цьому й наголосив узагальненям: НЕПРОЗОРІСТЬ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ.

Ужгородці 2015-09-12 / 16:47:02
Наєм шоколада зрадники та злодії

Віктор 2015-09-12 / 16:45:36
Олег, не треба грати на публіку.
Ви прекрасно знаєте відповіді на свої питання.

Олег Диба 2015-09-12 / 16:38:24
Мустафа Найєм, я вже надто давній, аби мою журналістську пильність і просто здатність до критичного сприйняття дійсності можна було приспати самим лише фактом відповіді столичного авторитета... :)

Тому, заради якості того, що робиться, хочу зрозуміти:

Відколи це виконання фізичних нормативів (віджимання, підтягування - на які в своєму пості вказала Юля Дуб), належить до персональних даних, які не можна публікувати? :) Можна посилання на конкретну статтю конкретного закону?
Можемо ще вважати персональними даними результати медогляду, але тут маємо іншу проблему, на яку, зокрема, чітко вказали коментатори на сайті Закарпаття онлайн: коли претенденти з незначними вадами (0,3 діоптрії, природньо викривлена носова перетинка тощо) не пройшли медогляд (навіть в адміністрацію). І члени комісії при цьому натякали порішати питання з головою комісії. Тоді як, і можемо навести конкретні факти, інші, які спершу однозначно не пройшли медкомісію, про що їх навіть вже було повідомлено, потім, після деяких маніпуляцій рідних потім "дивним чином" виявилися зарахованими.
Зрештою, чому від початку не оголошено про додатковий набір в адміністрацію? Або чому про це не повідомлено хоча б на етапі здачі фізичних нормативів і медкомісії?
Де, зрештою, окремі списки тих, хто не пройшов в патрульну службу, а виокремлений для роботи в адміністрації? Чому всі претенденти далі йдуть одним потоком?
Тобто, у вас на тему хабарництва (а медогляд проводили медики зі старої міліцейської системи) - ні слова.
Питання є. І, на жаль, на більшість з них ваша відповідь відповідей не дає.
Ключова проблема - НЕПРОЗОРІСТ ПРОВЕДЕННЯ ВІДБОРУ з порядку денного, на жаль, не знята.
Це якщо ДУЖЕ коротко... :)

жур-т 2015-09-12 / 15:49:15


Не пояснення, а сповзання. Таня нижче вже все проаналізувала. "Пояснення" недолугі і не мають пояснень на, наприклад, конкретну статтю закону про заборону публікування ТАКИХ "персональних" даних. Бо такої заборони просто не існує: фізичні нормативи до персональних даних не входять.

Ну і, насамкінець, де відповідь на факти про банальне хабарництво, наведені в коментарях? Наєм їх не побачив, чи НЕ ХОТІВ побачити?


Таня 2015-09-12 / 11:32:23
Брехня і недолугі, натягнуті "пояснення". Закон про персональні дані чітко визначає, що саме є персональними даними, і результатів тестування у цьому переліку аж ніяк немає :) Про списки кандидатів, що пройшли на кожному наступному етапі, Найєм чомусь делікатно промовчав узагалі. Якого милого окремі кандидати, хто не здав фізо, проходять на "теоретичний" відбір в адміністративний апарат, а інші, які так само нормативи не здали - не проходять? І навіщо тоді взагалі для всіх однаковий відбір і однакові критерії - і для адміністративного апарату, про який - о, диво! нам розповідають лише зараз, коли виникли питання до процесу створення поліції!:) - і для патруля? І чому тоді в адміністративний апарат не підійшли би люди, які мають незначні хиби із зором або викривлену носову перегородку, які не пройшли медкомісію, але цілковито могли б здати нормативи? Карочє, балабольство ці відповіді і незграбна відмазочка

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини