Цьогоріч на Закарпатті виявили трьох водіїв "маршруток", які керували у стані алкогольного сп'яніння

Про пасажирські перевезення на регулярних автобусних рейсах краю розповіли під час брифінгу в прес-центрі ОДА в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Едуард Маляр, начальник управління Укртрансінспекції в Закарпатській області Сергій Слободянюк та начальник сектору автомобільно-технічної інспекції УДАІ УМВС України Закарпатській області Володимир Шаркаді.

Цьогоріч на Закарпатті виявили трьох водіїв "маршруток", які керували у стані алкогольного сп

Щодня в області для перевезення пасажирів вирушає понад 800 транспортних засобів. Вони курсують на 458-ми маршрутах, з яких 86 – міжміські та 371 – приміські. Щодня послугами автостанцій користується понад 25 тисяч чоловік. «Нині в області сформовано реєстр приміських та міжміських маршрутів, - повідомив Едуард Маляр. – Цей реєстр незабаром розмістять на сайті обласної адміністрації. В ньому перераховані всі перевізники, номера рейсів, маршрутів тощо. Тож громадяни матимуть можливість відслідковувати який перевізник виконує маршрут».

Щодо перевезення пільгових категорій громадян, то, за словами посадовця, компенсація витрат автоперевізників здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету. Розпорядниками цих коштів є підрозділи з питань праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів. «Цьогоріч перевізникам області за пільговий проїзд  громадян передбачено компенсаційних виплат на суму понад 21 з половиною мільйонів гривень. Станом на 1 серпня п.р., згідно з актами виконаних робіт, заборгованість перед перевізниками становить 4 млн 425 тис. гривень», - зазначив Едуард Маляр.

За півроку облдержадміністрація провела 4 конкурси на перевезення громадян на міжміських та приміських автобусних маршрутах. Зі 156 претендентів умовам конкурсу відповіли 76. З ними наразі укладено відповідні договори. «На всіх маршрутах приміського сполучення, що виносилися на конкурс, зокрема, передбачено транспортний засіб для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями», - поінформував Едуард Маляр.

З травня п.р. облдержадміністрація не має впливу на утворення цін на пасажирські автобусні перевезення по області. «Перевізник сам здійснює розрахунок та затверджує відповідний тариф на маршрутах», - каже посадовець.

«Цьогоріч працівники Державтоінспекції під час перевірок виявили 810  порушень, яке допустили водії пасажирських транспортних засобів, - повідомив у свою чергу Володимир Шаркаді. Зокрема, 3 керували транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, 93 допустили перевищення швидкості, 140 перевозили  більшу за встановлену норму кількість пасажирів». Загалом, за словами представника ДАІ, результати перевірок засвідчують, що нині зберігається тенденція до погіршення технічного та санітарного стану автобусів. Найбільш поширеними порушеннями залишається переобладнання автобусів та встановлення додаткових пасажирських сидінь, блокування аварійних виходів, а також відсутність справних засобів пожежогасіння.

Не оминули увагою під час брифінгу і проблему з «тіньовими» перевізниками в краї. За словами Сергія Слободенюка, Укратрансінспекція склала реєстр, котрий вміщує 101 перевізника, яких притягнули до адміністративної відповідальності протягом останніх двох місяців.

Слід зазначити, що в області розпочинається жорстка боротьба з нелегальними перевізниками. «Цього тижня в облдержадміністрації  відбудеться нарада під головуванням заступника ОДА Михайла Рівіса за участі контролюючих органів, перевізників та представників громадськості щодо створення робочих груп з боротьби за «тіньовими» перевізниками. Зокрема, в Ужгороді ці групи, спільно з представниками міської ради, навідаються  на  стихійні стоянки, де перевізники проводять посадку поза межами автостанцій», - резюмував  в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Едуард Маляр, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської ОДА.

26 серпня 2015р.

Теги: маршрутка, водій

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 11
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини