Вантажівки, що їх намагалися розмитнити за заниженою вартістю закарпатські митники, відправили нерозмитненими в Харків (ДОКУМЕНТИ)

А прокуратура Закарпаття не відкрила кримінальне провадження за виявленим фактом

Роман Крутяк і Гліб Лобов під час спільної прес-конференції
Роман Крутяк і Гліб Лобов під час спільної прес-конференції

Дві фури, що їх за заниженою митною вартістю товарів і, відповідно, ухиленням від сплати значної суми платежів намагалися розмитнити на внутрішньому митному пості "Мукачево", відправили на розмитнення на Харківську митницю. Як повідомляють джерела Закарпаття онлайн, сьогодні фури з товаром безперешкодно покинули територію Закарпаття.

Щоби можна було зрозуміти, про що йдеться, зазначимо тільки, що по деяких видах товару, заявленого для розмитнення у цьому випадку, йдеться про заниження вартості в 20-30 разів. Скажімо, саме так було занижено вартість виробів американськї торгової марки "HAZARD4", яка виготовляє великий асортимент якісних туристичних рюкзаків, сумок для відеокамер та зброї.

Наприклад, заявлена для розмитнення вартість рюкзака вказаної торгової марки "HAZARD4" становить 1,9-4,2 долари за штуку. Тоді як на офіційному сайті фірми реальна вартість такого роду виробів, залежно від моделі, сягає від 30 до 300 доларів.

Так само заявлена вартість шкіряних сумок для ноутбуків та гітар становить 1,23-4,95 дол. за штуку, а реальна – від 40 до 200 доларів.

У всьому цьому можна переконатися, якщо співставити ціни в інвойсах, що їх редакція Закарпаття онлайн отримала від брокерів, з реальною вартістю товару цих торгових марок, доступною в мережі Інтернет.

Тобто, лише в даному випадку власники вантажу намагалися ухилитися від сплати митних платежів на суму в  5–7 мільйонів гривень. А такі випадки розмитнення товарів за заниженими цінами на Закарпатській митниці, судячи з усього, не подинокі. А отже питання, чому ці багатомільйонні корупційні схеми виявляють не закарпатські митники, а працівники столичної СБУ, і чому прокуратура Закарпатської області не відкриває кримінальне провадження за виявленими фактами, а дає змогу відправити вказаний вантаж на розмитнення на митницю в іншому кінці країни, де є можливість реалізувати вже засвічену на Закарпатті за участі журналістів кримінальну оборудку, залишається риторичним.

 

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, 5 серпня працівниками центрального управління СБУ на внутрішньому митному посту «Мукачево» було затримано дві фури, «нашпиговані» товаром різного асортименту іноземного виробництва вартістю у кілька мільйонів. Як повідомляється, цей товар за вказівкою керівництва Закарпатської митниці (що підтверджується матеріалами прослуховування) інспектори мали оформити за заниженою вартістю.

Ці дві вантажівки заїхали у зону діяльності Закарпатської митниці ще за кілька днів до того. Але вказівка оформляти вантаж за заниженими цінами надійшла тільки 5 серпня.

Вантаж одної фури складався із недешевих тканин, готового одягу з Туреччини, господарських товарів, меблів, а інша була повністю завантажена автозапчастинами. До прикладу, у декларації  було зазначено вартість японського амортизатора у смішну ціну – 2 долари. Відправник – угорська компанія  SPAZIO MODA KERESKEDELMI ES SZOLGAT KFT, отримувач – киїівська фірма ТОВ "СІНС ТРЕЙДІНГ".

Здійснює оборудки "такий собі Гліб Лобов, який позиціонує себе як волонтер, а насправді – контрабандист. Зокрема, Гліб Лобов має безпосереднє відношення до київського ТОВ "СПАЦІО-МОДА", яке, як виявилося, переміщує свої вантажі через закарпатську митницю суто за підробленими контрактами. Так десь місяць тому ця фірма перевозила пальники газові торговельної марки CIB UNIGAS виробництва ЄС за заниженoю ціною 3,7 долара за кілограм".

Гліб Лобов є близьким до т.в.о. керівника Закарпатської митниці Романа Крутяка.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, лобіювала призначення Р.Крутяка (який раніше звинувачувався у сприянні контрабанді) на посаду в.о. Закарпатської митниці верхівка закарпатської облорганізації політичної партії "УДАР", що нині позиціонується під політичним брендом Петра Порошенка "Солідарність". Тоді ж у мережі з’явилося фото з оригіналу трудової книжки Романа Крутяка, де виписані відомості про призначення його помічником-консультантом Роберта Горвата – одного з народних депутатів від Закарпаття від цієї політичної сили.

 

11 серпня 2015р.

Теги: митниця, Роман Крутяк, Гліб Лобов

Коментарі

берегсаз 2015-08-12 / 17:06:55
нині маскаль ходив по контрабандному варишу із кришуватилем контрабанди морковков. ньит. петрушков. а васька слушает да ест

Контрабас 2015-08-12 / 10:14:31
Цікаво, що буде зараз Маскаль Президенту доповідати? Контрабанду подолано? Напудили трьох ковдошів що пару блоків сигарет перевозили, оби якось прожити в цей чудовий час, а нетронуті пломби на пересічці і далі залишаються нетронутими. Контрабандять камйонами. А головне, хотівбим їхню розмову почути на другий день після виборів, хто більше матюкати меться Маскаль чи Президент. Бо після такого життя тільки останній дурень за Солідарність голосувати ме.

Г.Поттер 2015-08-12 / 00:10:26
Москаль-чарівник: вроді бореться з контрабандою, а вроді кришує... ))))

спарта 2015-08-11 / 23:51:09
світанули товар, втиху-в наглу не пішло, відкрито-в наглу не захотіли от і повезли подалі від очей. Роздадуть по шапкам за злив - от цього немає бути в майбутньому. І вся "боротьба" з контрабандою.

Ник 2015-08-11 / 23:41:32
А крышует это все Виктор Микита.Смотрящий от СБУ.чего об этом молчат все.Просто Москаль сейчас тему Микиты по сигаретам прикрыл,так тот теперь в контрабас полез

пэрэсичний 2015-08-11 / 23:29:32
Да уж, шо борьба, то борьба. Дальше некуда...

читач 2015-08-11 / 22:17:49
Завжди казав необхідно чітко усвідомлювати понятійний апарат. «Контрабанда, це не те, що вивозиться із країни, а те що, до неї ввозиться і при цьому не сплачуються податки». Давно відомо, як би держава навела порядок із митом на імпорт, то ми могли би отримати регулярно ще один бюджет країни. Але влада краще буде боротися із контрабандою тютюну, та «тримати гарне обличчя» для Європи. Необхідно навести порядок із імпортом і вирішити питання із офшорами, тоді Україна змогла би легко обійтися без кредитів МВФ.

Лівий сектор 2015-08-11 / 22:07:16
Тут зрозуміло як два раз два. Гена мінус тридцять поставлений генерал губернатором імепаратора Петра не випадково. Завдання-збільшити в рази тіньові потоки товарів через митний контроль під своім неусипним оком. Пацкан як тільки почув, почав кричати на всіх медіа, що буде всіма силами допомагати Москалю. Отвсе і "срослось". За місяць губернаторства жодного рішення про економіку. Всі прес-конхференціі Москаля: поливання брудом Закарпатців, правого сектору, спільний спітч з Пацканом про спільний похід на вибори. Це вся діяльність Москаля. Господи, невже це так потрібно Закарпаттю та в цілому Украіні?

Прокурор 2015-08-11 / 20:25:55
Крутяк чемпіон треа му памнятник покласти на всіх постах

ужгородка 2015-08-11 / 19:35:28


"И в борьбе с зелёным змеем побеждает... змей"... Так и у нас, в борьбе c контрабандой побеждает контрабанда - в исполнении Москаля, Пацкана с Горватом и главным закарпатским таможенником, а на самом деле - контрабандистом - Крутяком...


НОВИНИ: Кримінал

19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
» Всі новини