„Наш периметр „утюжать” з району Веселого. Ситуація вкрай напружена. Стоїмо і утримуємо позиції кров’ю і потом”, — пишуть бійці в останньому повідомленні.

«Сепаратисти не просто епізодично порушують режим тиші, час від часу використовуючи стрілецьку зброю, а майже добу поливають наші позиції вогнем із важкої зброї, намагаючись відшматувати в України ще частину території. Пригадувати словосполучення „режим тиші” у цьому контексті просто смішно – проти України розгорнуто повноцінну війну. Важке озброєння від лінії зіткнення не відведено», — інформують бійці.

За їхніми словами, наразі Росія постачає терористам артилерійські комплекси з калібром від 122 до 240мм. Мова йде про „Гвоздику”, „Гіацинт”, „Піон” (б’є на відстань до 47,5 км), „Тюльпан”, а також „Нону”. Кількох артилерійських снарядів достатньо, щоб завалити будівлю. А від великих осколків не завжди врятує бронежилет.

У ґрунті снаряд утворює воронку діаметром близько 2 метрів і глибиною в метр і більше. Вирви такого розміру вражають навіть досвідчених бійців.