Вперше за останні три роки закарпатці не розрахувалися 100%-во за спожиту електроенергію та природний газ

У січні-лютому цього року, порівнянні із відповідним періодом минулого року, рівень розрахунків за спожиту електроенергію покращився на 3,7 відсоткових пункти і склав 94,9 відс., а розрахунки за природний газ зменшились на 5,5 відсоткових пункти і становили 84,4 відсотки.

Вперше за останні три роки закарпатці не розрахувалися 100%-во за спожиту електроенергію та природний газ

Вперше за останніх три роки населенням не забезпечено 100 відсоткових розрахунків за спожиті енергоносії (електричну енергію та природний газ). Його рівень розрахунків склав за спожиту електричну енергію 99,5 відс., за природний газ – 95,9 відс.  

У порівнянні із відповідним періодом минулого року за спожитий природний газ допущено зменшення рівня розрахунків всіма категоріями споживачів (населенням  на 9,5 відс. пункти; установами, що фінансуються з місцевого бюджету та державного бюджетів відповідно на 12,8 відс.п. та  16,4 відсоткових пункти). 

Серед адміністративних одиниць за спожиту електричну енергію забезпечено 100 відсоткові розрахунки у В.Березнянському (102,4 відс.), Мукачівському (101,5 відс.), Виноградівському (100,1 відс.) районах та у м.Чоп (100,0 відс.).  Найнижчий рівень розрахунків допущено в Ужгородському районі (89,8 відс.), м.Ужгород (89,9 відс.), Рахівському районі (90,4 відс.) та м. Мукачево (92,1 відс.). У решти районів рівень розрахунків становив від 95,3 відс. у Іршавському районі до 99,6 відс. у Тячівському.

За спожитий природний газ жоден регіон області не забезпечив 100 відсоткових рівнів розрахунків. Найнижчий рівень розрахунків допущено споживачами м.Ужгород (73,0 відс.), Іршавського району (73,8 відс.), м.Чоп (75,7 відс.), Мукачівського (77,5 відс.), В.Березнянського (78,5 відс.), Свалявського (83,8 відс.) районів. У решти регіонів області рівень розрахунків за спожитий природний газ становив від 85,1 відс. у м.Берегово до 99,3 відс. в Ужгородському районі.

Актуальним в період підняття тарифів на природний газ для населення є питання переходу на альтернативні види палива, використовуючи при цьому програму Уряду щодо відшкодування частини суми кредиту позичальникам, які купують електричні або твердопаливні котли.  

Активність населення в отриманні таких кредитів зростає однак, є ще недостатньою. Порівняно із листопадом 2014 року до середини березня 2015 року попит на державну підтримку зріс у 3,7 рази. Станом на 12 березня 106 осіб звернулися в установи Ощадбанку і отримали пільгові кредити на придбання твердопаливних та електричних котлів. 

Одночасно з переглядом тарифів уряд підвищує рівень соціального захисту населення та спрощує систему оформлення субсидій. Родини, яким складно оплачувати рахунки, можуть отримати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Субсидія гарантує малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на оплату всіх житлово-комунальних послуг незалежно від зміни їхньої вартості. До норм, які є підставою нарахування субсидії, були внесені зміни, що зробили субсидії більш соціально справедливими. Про те, як оформити субсидію, можна дізнатися на офіційному веб-сайті Міністерства соціальної політики України у рубриці „Діяльність”.

За інформацією заступника Міністра Віталія Мущиніна у квітні разом з платіжними квитанціями за житлово-комунальні послуги кожне домогосподарство отримає  бланки документів для оформлення субсидій, додатково буде роздана інструкція про те, як правильно заповнювати заяву та декларацію. Це дозволить кожному бажаючому самостійно заповнити документи, при цьому за кожним абонентом залишається право вибору, тобто можливості звернення  безпосередньо до управління соціального захисту населення за місцем проживання, повідомляють в Управлінні інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА.

 

20 березня 2015р.

Теги: електроенергія, розрахунок, природний газ

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини