Голова Закарпатської ОДА провів зустріч з представниками Студентської ради краю (ФОТО, ВІДЕО)

У середу, 8 жовтня, голова Закарпатської ОДА Василь Губаль провів зустріч із представниками закарпатської молоді – Студентською радою краю.

Голова Закарпатської ОДА провів зустріч з представниками Студентської ради краю (ФОТО, ВІДЕО)

Її голова Юрій Бедей привітав нового керівника області з призначенням, наголосивши: студентство сподівається на допомогу влади. Сам голова області Василь Губань наголосив на початку спілкування, сказав, що сьогодні більше налаштований чути, ніж говорити – йому цікава думка молодої еліти краю стосовно життя молоді, життя області, подій у державі, розвитку громади. Відтак спілкування тривало у режимі питань-відповідей.

Передовсім студенти запитали про можливість розвитку програм обміну студентами з європейських країн. Василь Іванович зазначив, що ОДА максимально у цьому сприятиме, а з освітнього департаменту області наголосили, що зараз для цього чимало можливостей, у тому числі цього можна досягти через участь у грантових програмах. Водночас обласна влада пообіцяла підтримку в офіційних рекомендаціях, які потрібні для оформлення студентів для навчання за кордоном.

Студенти спитали, чи може Закарпатська ОДА фінансово сприяти у студентських проектах. Підтримка надаватиметься - відповідно до подань, що підготують студенти, обґрунтувавши проекти, тобто, у форматі, наближеному до конкурсу. Ішлося, з-поміж іншого, про підтримку акцій з, до прикладу, приведення до ладу територій історичних споруд, а саме замків, тощо. Звернулася молодь і з приводу залучення експертів від ОДА у заходах – лекціях, семінарах, освітніх програмах, і у цьому влада максимально сприятиме.

Гуртожитки – це тема, яка, зрозуміло, теж турбує студентство, а зокрема і через холоди, які наближаються. Голова ОДА звернувся до студентів відверто. "Зима буде важкою, ми це розуміємо. Якщо будуть нештатні ситуації - просимо поставитися з розумінням і не панікувати й вирішувати проблеми з керівництвом вишу. Закарпаттю виділений ліміт газу у розрізі галузей. Ми маємо план, як грітимемося взимку, є графік підключення тепла й – як контролюватиметься ліміт. Але маємо зекономити 30% від загальної потреби. Опалювальний сезон почнеться вчасно. Але питання відпусток і канікул вирішуватиметься відповідно і до цих завдань" – сказав Василь Губаль. 

Як у контексті цього питання повідомили освітяни, УжНУ ущільнює графік з огляду на вимоги економії тепла. Керівник області розповів, що як є державна програма переходу до енергонезалежності, так і обласні плани. У регіоні є завдання перейти до альтернативного палива й розроблені заходи для цього – поінформував голова ОДА й попросив студентів розуміння і підтримки в цьому, адже лише разом можна виконати такі завдання.

Студенти попросили пільг на проїзд у маршрутках (наприклад, у Львові студенти платять 1 гривню замість трьох) та збільшення кількості автобусів за «студентськими» маршрутами. З цього приводу буде ініційовано зустріч із представниками Ужгородської міської ради, адже такі питання вирішуються саме на рівні обласного центру. 

Голова ОДА попросив студентів допомогти з роботою зі школярами. Василь Губаль наголосив: щодня у зведеннях з правоохоронних органів є інформація про негаразди з неповнолітніми. Студентський актив, вважає керівник області, може долучатися до роботи у школах, проводити зустрічі, допомагати, спілкуватися із проблемними сім'ями тощо.

Відтак Василь Губаль домовився із молоддю про залучення активу до роботи в органах управління і запропонував виробити пропозиції – стосовно стажування, ознайомлення з роботою влади, запропонувавши почати саме найближчого студентам структурного підрозділу, що котре займається освітою, проблемами молоді тощо. Студентів запрошують проходити практику в органах обласної влади - домовилися, аби це було у рамках програми, яка б діяла в усьому краї. Василь Губаль наголосив молодим людям : двері владних кабінетів для них відкриті.

«Ми розраховуємо на вас, молодь. Готові помагати вам, де найважче, але і просимо вашої допомоги. Бо лише разом маємо йти до успіху» - сказав Василь Губаль, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.



09 жовтня 2014р.

Теги: студенство, допомога

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини