У Закарпатському ОВК відкидають звинувачення у невикликах депутатів та посадовців і кажуть, що ті мають показати особистий приклад

Про таке, зокрема, йдеться у розповсюдженій прес-групою обласного військового комісаріату заяві, де відзначено, що "Депутат місцевих органів виконавчої влади, представник органів місцевого самоврядування, державний службовець, керівник підприємства – кожен з них в установленому порядку має пройти, як громадянин України, процедуру визначення придатності до військової служби за мобілізацією".

Звертаючись до закарпатців, в облвійськкоматі відзначають, що під час проведення заходів часткової мобілізації, постановленою Указом Президента України «Про часткову мобілізацію» (затвердженого Законом України №1595-VII від 22 липня 2014 р.) на адресу військових комісаріатів Закарпатської області висловлюються звинувачення у виклику до військових комісаріатів депутатів та голів сільських, селищних, міських, районних та обласної ради .

Зазначаємо, що військові комісаріати Закарпатської області у своїй діяльності керуються виключно вимогами чинного законодавства, інших нормативно-правових актів і в питаннях виклику до військових комісаріатів за повістками не роблять жодних виключень та виділення якихось окремих громадян за будь якими ознаками. Так, зокрема, відповідно до статей 17, 65 Конституції України захист суверенітету і територіальної цілісності України, її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов’язком громадян України.

Також статтею 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» визначено що громадяни зобов’язані з’являтися за викликом до військових комісаріатів.

Наголошуємо, що депутати органів місцевого самоврядування також є громадянами України. Серед них є військовозобов’язані, які мають відповідну військово – облікову спеціальність та підлягають виклику до військкоматів на рівні з іншими військовозобов’язаними громадянами України.

Підкреслюємо, що у важкий час для держави, військові комісаріати області у питаннях призову за мобілізацією керуються виключно законами України, які мають однакову силу для кожного громадянина України, кожного мешканця Закарпаття. В питаннях вручення повісток, підкреслюємо - для визначення придатності до військової служби за мобілізацією, ми не робимо жодних виключень. Депутат місцевих органів виконавчої влади, представник органів місцевого самоврядування, державний службовець, керівник підприємства – кожен з них в установленому порядку має пройти, як громадянин України, процедуру визначення придатності до військової служби за мобілізацією.

Вважаємо, що громада Закарпатської області зробила багато корисних справ щодо підтримки Збройних Сил України. І настав саме той час, коли народні обранці своїм особистим прикладом можуть довести відповідальне ставлення до виконання громадського та військового обов’язку щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності держави.

"Шановні краяни! Кожен з нас повинен зрозуміти надзвичайну важливість виконання завдань третьої черги мобілізації задля забезпечення безпеки і спокою в нашій держави та нашому Закарпатті, створення умов для подальшого розвитку нашого суспільства по обраному народом демократичному шляху.

Тільки наша спільна праця та об’єднані зусилля всіх, стануть запорукою збереження територіальної цілісності держави, повернення миру та спокою, зміцнення обороноздатності країни", - звертаються до закарпатців з обласного військового комісаріату через прес-групу структури.

10 серпня 2014р.

Теги: повістки, звинувачення, депутати, посадовці, приклад

Коментарі

Ужгородець 2014-08-10 / 23:38:52
Воювати мають піти ті хто підпадає під мобілізацію.

Депутат 2014-08-10 / 16:59:29
При чому тут депутати? Я як депутат хочу спитати в пана Воєнкома коли будуть призвані всі бандюки блюка і сигаретчики на зельонці , що кожен день качаються і груші бють в фітнес залах Ужгорода і Мукачева, всі контробандисти такі як Валік Бобрик на чеських і словацьких номерах мерседесах, сигаретчики, чорновози , менти , МЧСники, судді і таможники , податківці такі як Сьома Касинець що на роботу приіжжають на Лексусах Джипах??? Ці падли які ніколи нічого не зробили для держави а воєнком Іванко що бабло з них збив немалоє чи чому вони нико не воює , а депутати хоч шось роблять! Чи Воєнкому краще голів сіл і депутатів відправляти а з шушери і бандюків ліпше хосен мати ??
в армііі ?

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини