Ужгородський міліціонер сфальсифікував докази у кримінальному провадженні

27 грудня 2013 року Ужгородським міськрайонним судом за клопотання слідчого відділу прокуратури Закарпатської області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою стосовно оперуповноваженого сектору карного розшуку Ужгородського РВ УМВС України у Закарпатській області старшого лейтенанта міліції М.

Ужгородський міліціонер сфальсифікував докази у кримінальному провадженні

Слідчим відділом прокуратури області проводиться досудове розслідування кримінального правопорушення,  передбаченого ч.3 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Встановлено, що внаслідок умисних дій старшим лейтенантом М. створені фіктивні докази, на підставі яких слідчим СВ Ужгородського РВ УМВС України у Закарпатській області підготовлено та повідомлено громадянину Е. про підозру у вчиненні трьох епізодів крадіжок, тобто його обвинувачено у вчиненні одного злочину середньої тяжкості та двох тяжких злочинів, які він насправді не вчиняв.

Вищевказаними діями правоохоронець порушив засади законності кримінального провадження щодо неухильного дотримання вимог КПК України та інших актів законодавства, всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин кримінального правопорушення, виявлення обставин, що викривають, та і тих, що виправдовують підозрюваного, надання їм належної правової оцінки, чим допустив підрив престижу та авторитету органу міліції – Ужгородського РВ УМВС України у Закарпатській області, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам у вигляді підриву авторитету та престижу органів внутрішніх справ України, а також заподіяв істотну шкоду правам та інтересам громадянина Е. у вигляді порушення його конституційних прав на свободу та особисту недоторканність.  

Наразі досудове розслідування триває, старшому  лейтенанту М. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.364 КК України, за клопотанням прокуратури Ужгородським міськрайонним судом його усунуто від виконання службових обов’язків.

Довідка

ч.3 ст.364 КК України - зловживання владою або службовим становищем дії,  передбачені частиною першою або другою цієї  статті, якщо вони вчинені працівником правоохоронного органу, - караються позбавленням  волі  на  строк  від  п'яти до десяти років з позбавленням права  обіймати  певні  посади  чи  займатися певною   діяльністю  на  строк  до  трьох  років,  зі  спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

28 грудня 2013р.

Теги: міліціонер, фальсифікація, зловживання

Коментарі

Адмін 2013-12-30 / 20:59:55
editor@zakarpattya.net.ua Тільки, будь ласка, утримайтеся від неправдивої інфоормації. Бо ми все одно перевірятимемо. Конфіденційність гарантується.

нік 2013-12-30 / 20:51:20
Куди передавати?

Адмін 2013-12-29 / 14:45:22
Передайте інформацію про викрадання пального в с.Барвінок у редакцію і ми її опублікуємо.

Дмитро 2013-12-29 / 14:42:57
А його напевне за нафтопровід і закрили.. Негоже в царську кормушку лізти! Це не демократія, а тоталітаризм зразку Північної Кореї!

Петро 2013-12-29 / 14:38:14
А чому така чесна прокуратура та інші зацікавлені в цьому люди не опишуть ту справу яку три місяці назад розкрив цей лейтенант де викрадалося пальне із нафтпроводу в с.Барвінок і хто в прокуратурі кришує цю справу..???

олена махова 2013-12-28 / 22:56:46
Суддя Машкаринець Міша з жінкою Олькою все життя так роблять

777 2013-12-28 / 20:18:09
Цирк на дроті! Виникає резонне запитання: всі наші бандюгани подалися в міліцію, чи хтось ще бігає?

Вітя Палкін 2013-12-28 / 17:29:37
хто там був всі бачили шо безпекаші собі аж сміялися...так ім весело було, що хлопця за нич в тюрму закрили..а через місяць будуть просити його закрити то за примиренням сторін, щоб не єбали. нагнали під суд полк ППС, а родичів поразганяли, щоб не "тисли" на суд...

колега 2013-12-28 / 17:25:05
Братья-журналисты, за что стоит майдан? За справедливый суд? Против полицейской страны? О каком тогда разоблачении идет речь, если дело ведет Кулитка Д.Н., родной брат начальника УБОЗа, под руководством побывавшего в 2004-2005 в розыске и бежавшего в Москву Работинского, под общим руководством также и там же скрывавшегося Варцабы В.М.? О какой победе над корупцией можно говорить, если на опеределение меры пресечения под Ужгородкий суд подозреваемого привезли родители, а честные борцы с преступностью прибыли кто кого дороже и понтовее: Работинский на Q7, Кулитка на новой КИА, а Семерак на огроооомном джипе? О каком справедливом суде можно говорить, если выбор наиболее тяжелой меры пресечения по закону был теоретически невозможен и тем не менее был выбран? О какой демократии идет речь, если все задержания проводятся около 5 вечера в пятницу, чтоб в случае чего заставу не могли внести до понедельника из-за неработающей судебной канцелярии?

Справедливий 2013-12-28 / 17:00:52
Панове журналісти, не ставайте зброєю у руках корупціонерів у погонах! Невже ви вірите, що влада дозволила зїсти когось дійсно важливого? Аж ст.лейтенанта і аж звичайного опера...закрили 23 річного дітвака без жодних підстав, користуючись моментом коли міліцію ненавидить все суспільство і ніхто заступатися за нього не хоче!! А він всього лише намагався робити свою роботу і не хотів прогибатися під керівництво, крім того не приховував своєї не поваги до реінкарнованих Работинського і Варцаби, старих злочинців.. Не давайте себе використати!

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини