Податкова міліція тероризує закарпатську газету

Про це редакція газети "НЕДІЛЯ" повідомила на сторінці видання в соціальній мережі Фейсбук.

Податкова міліція тероризує закарпатську газету

"Уже більше тижня, слідче управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Закарпатській області тероризує засновника та видавців газети «Неділя» та ряду інших закарпатських видань. 

Під приводом зустрічної перевірки «Укрпошти» викликають на допити засновника та видавців, зокрема, інспектор Швець Р.М. зухвало та з насмішками у редакції газети ставив питання, які зовсім не стосуються фінансово-господарської діяльності редакцій з «Укрпоштою», згідно їх листа і перевірки, при тому, натякаючи, що якщо ми не будемо давати свідчень, то «матимемо великі проблеми».

Нижче лист, з якого все почалося…"

Що суттєво, на початку липня Головне управління Міндоходів у Закарпатській області розіслало в ЗМІ повідомлення про затвердження плана-графіка перевірок ЗМІ на ІІІ квартал 2013 року. "Відповідно до ст. 77 Податкового кодексу України до плану-графіку перевірок відбираються лише ті ЗМІ, які мають ризики щодо ухилення від оподаткування.

У І кварталі 2013 року фахівцями Міністерства доходів та зборів України було перевірено 9 засобів масової інформації, у ІІ кварталі – 4. Протягом липня – вересня 2013 року буде перевірено підприємство з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю «ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «НБМ» в м. Києві", - йшлося в тому повідомленні.

19 вересня 2013р.

Теги: податкова міліція, Укрпошта

Коментарі

газета Неділя 2013-09-20 / 15:02:54
Щойно закінчилася зустріч засновника газети «НЕДІЛЯ» Тимошенко Валерія з представниками слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів області з приводу перевірки стосовно роботи наших редакцій з «Укрпоштою».

На сьогодні інцидент вичерпано.

Залишилися відкритими питання, щодо допитів видавців наших видань, неправомірних дій працівників податкової міліції, які опитували співробітників редакції, які жодним чином не стосувалися перевірки «Укрпошти» та неетичної поведінки працівників податкової.

Дана подія викликала величезний резонанс у ЗМІ, тому редакція газети щиро вдячна всім колегам-журналістам, які підтримали нас! Дякуємо!!!

газета Неділя 2013-09-20 / 14:56:20
Щойно закінчилася зустріч засновника газети «НЕДІЛЯ» Тимошенко Валерія з представниками слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів області з приводу перевірки стосовно роботи наших редакцій з «Укрпоштою».

На сьогодні інцидент вичерпано.

Залишилися відкритими питання, щодо допитів видавців наших видань, неправомірних дій працівників податкової міліції, які опитували співробітників редакції, які жодним чином не стосувалися перевірки «Укрпошти» та неетичної поведінки працівників податкової.

Дана подія викликала величезний резонанс у ЗМІ, тому редакція газети щиро вдячна всім колегам-журналістам, які підтримали нас! Дякуємо!!!

О.Д. 2013-09-20 / 13:55:34


За інформацією Закарпаття онлайн, після піднятого в ЗМІ галасу податківці вирішили здати назад і інцидент, схоже, вичерпано.


О.Д. 2013-09-20 / 12:49:19
Не вірячи в здатність закарпатських журналістів до самоорганізації і без жодних політичних підтекстів пропоную зустрітися в прес-центрі "Закарпаття".
Якщо для когось неприйнятно, але є бажання, пропонуйте. Тільки, бажано, десь у центрі.

Ветеран 2013-09-20 / 12:06:00
Чому мовчить обласна організація Спілки журналістів? Чому не вступиться за колектив редакції? Де ссуть Воробець, Чижмарь, Кошута - квітесенція журналістського цеху Закарпаття? Панове, протрезвійте та відволічіться на хвильку від клопотів по оформленню шенгенських віз солярщикам та дозволів на зброю бандюганам і заступіться за колег, котрі обрали вас верховодити у Спілці, напишіть у "Журналісті Звакрпаття" статтю про податковий безпредєл. Чи вам то по барабану?

Газетяр 2013-09-20 / 11:55:39
Пропоную зібратися всім редакторам та журналістам небайдужим до цієї проблеми або в "Неділі" або на якійсь нейтральній території і спільно обговорити цю проблему. Адже це вже не перший "наїзд" на це витання. Кілька років тому податквці чи міліція їх конкретно "взули" за пару піратських програм. Хотів би бачити хоча б одну газету чи телеканал який не працює на піратках або на копах якої немає жодної піратської програми. Але чомусь така увага саме до цієї газети...

О.Д. 2013-09-20 / 11:32:24


Журналістам

Умнічки ))

Замість об'єднатися проти цьогосерйозного прецеденту, анонімно перегризіть одне одному горлянки за абсолютно непринципові речі... ))


Для Вісті 2013-09-20 / 11:27:55
Погано прорахували. Для всіх газет вигідно, а для вас - ні. Звільняйте бухгалтера або купіть новий калькулятор.

дяді 2013-09-20 / 11:08:09
Купи угорські газети чи "новини" і подивися на якість, і купи "фест" і подивися на якість. Потім скажеш що крадуть газети, потім пізно друкуютьі всі інші відмазки, щоб не бачила податкова ваших реальних оборотів. Друкуєтесь спеціально в іншій області за "чорний нал" у приватних друкарнях іншої області, подалі від своїх засновників і дурите своїх засновників на всі гроші

О.Д. 2013-09-20 / 11:04:07


Тирять всі газети, особливо - у більш оперативних інтернет-видань. В РІО, Закарпатській правді інших газетах повно інформації, "стиреної" з Закарпаття онлайн і інших ресурсів. Зрозуміло, без посилання. І що? Це привід для податкового наїзду?

Я не фанат НЕДІЛІ.

Але всім журналістам пора зрозуміти, що це ПРЕЦЕДЕНТ. І від журналістської (не)здатності реагувати на такі речі залежить, чи не прийдуть завтра під надуманим приводом до вас...


дядьо 2013-09-20 / 11:00:40
ВІСТЯМ: А якість?

ветеран 2013-09-20 / 10:57:20
Не знаю за гроші, а чужі статті НЕДІЛЯ крала, аж ліс гучав. Згадайте конфлікт кількарічної давності (десь 2004 рік)із тодішнім неРегінальним редактором неРегіональної Закарпатки Дрогальчуком, котрий публічно, у газеті назвав дослівно переписані зі старих номерів ЗП статті, опубліковані Неділею та підписані, доречі, дружиною Мещерякова. Спитайтеся про цей конфлікт, котрий чомусь не став предметом уваги СЖ Воробця, від самого Дрогальчука. Так що махлювати і тирити у Неділі уміють добре.

Міна 2013-09-20 / 10:54:00
не чіпайте газети, нехай тихо крадуть, хваляться які вони супер кореспонденти, дивляться на себе в дзеркало, ніж "воняють"

Вісті 2013-09-20 / 10:51:40
Ми 5 разів прораховували ціну газет тут і в Тернополі. Якщо нормальний тираж без "надутих" тиражів, то ціна однакова що тут, що в Тернополі з доставкою. Не треба казки розказувати

О.Д. 2013-09-20 / 10:49:20
2 цікавий

Та можемо згадати й "Панораму", мені по барабану. Там також йшлося про політику, хоча, здається, бещ використання податкової. Тобто, ви лише підтвердили те, що я сказав: коли влада наїжджає на журналістів. то це політика. І нема смислу обговорювати ФОРМАЛЬНІ підстави такого наїзду. Тим біьлше, що їх, як бачимо, нема. Принаймні, оскільки йдеться про журналістику, мав би бути коментар закарпатського Мінздоху. Де він?..

цікавий 2013-09-20 / 10:43:26
Дибі. Я нікого не переконую,навпаки, прошу переконати мене, до чого зводиться наїзд податківців. Те що просять надати документи, які засвідчують співпрацю з поштою - не наїзд. Коли ДАІ просить показати водійські права,коли на КПП просять показати закордонний паспорт, коли десь є потреба показати посвідчення журналіста, чи при влаштуванні у магазин довідку про стан здоровя ви ж не кажете, що то наїзд. Якщо податківці ведуть себе грубо і зверхньо - це інша річ, тоді усе спілкування з ними у редакції треба вести у присутності адвоката, представників правозахисних ГО, колег з інших видань та записувати на відео.
Щодо політично вмотивованих переслідувань, то окрім Ріо за Медведчука згадайте ще й прецндент з Панорамою у часи Балоги, коли факт переслідування газети розглядався на парламентському комітеті ВР.

спорту 2013-09-20 / 10:37:16
твоє прізвище часом не МЕЩЕРЯКОВ? Стиль гендиректора "Тиса-1" - обсирати своїх же друзів...

ось так 2013-09-20 / 10:30:00
Якщо причина наїзду тираж, то закрити треба всі газети, бо всі малюють собі ліві цифірки. Це що, причина "нагинати"?
Тут нардеп Бушко зі своїми контрабандистами направо-наліво ганяє товар на мільйони через кордон, а митник-регіонал Іванчо сів на журналістські копійки.
Остання то справа, на журналістів наїжджати.

Спорту 2013-09-20 / 10:18:44
Газети повтікали із видавництва тому що там ціни набагато вищі ніж у Львові та Тернополі. Зробили б нормальну цінову політику і всі б повернулися назад. А щодо реклами, то реальний рекламодавець завжди дивиться не на "дутий" наклад газети, а не кількість реальних читачів. Для цього просто потрібно підійти до трьох-чотирьох розповсюджувачів і просто спитати які газети набільше купують. От вам і вся логістика...

Олекса 2013-09-20 / 10:14:23
Не знаю як зараз але 3-4 роки тому "Неділя" мала реальний тираж 3 тисячі, а у вихідних даних писали 14 тисяч.Це робилося для залучення рекламодавців. Видно хтось здав махінації хлопців

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 11
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини