Прокуратура Закарпаття змусила Ф.Ващука відповісти на запити Закарпаття онлайн і покарати винних

Федір Ващук ще створить чимало проблем для тих, хто його породив. Невгамовна, амбітна та цинічна життєва енергія цього бізнесмена від освіти вже нині не вкладається в рамки УжНУ і у Олександра Ледиди навряд чи вистачить офіцинських, аби повернути його до тями. Шкода тільки, що поки він і всі інші, хто активно підтримав вихід цього джина з його ЗакДУшної пляшки, це зрозуміють, шкоди Закарпаттю, і зокрема закарпатській вищій освіті, буде завдано непоправної. І про це треба говорити відверто.

Прокуратура Закарпаття змусила Ф.Ващука відповісти на запити Закарпаття онлайн і покарати винних

Два тижні тому ректор УжНУ Федір Ващук нарешті розродився публічним  випадом на адресу Закарпаття онлайн, яким ходив вагітним уже давно. Ненависть до «казлов, которые мешают нам жить» у подружжя Ващуків, ймовірно, не тільки партійна, але й родинна, а тому перша серія цього пассажу вже була оприлюднена з невеликими варіаціями раніше, у Фейсбуку Оксани Ващук. Саме вона від імені Сім’ї пообіцяла нашому ресурсу жорстоку «вендетту» «в правовому полі».

Очевидно, сімейні проблеми так часто обговорюються в родинному колі Ващуків, що цілий шматок нехорошостей на адресу Закарпаття онлайн, що його пробував зліпити Федір Ващук у останньому абзаці свого інтерв’ю комунальній газеті «Ужгород», ні за суттю, ні за формою не відрізнявся від того, що вже раніше випродукувала його дружина. З одним тільки нюансом: дружина по-жіночому безпосередньо апелювала до Закарпаття онлайн, не ховаючись за евфемізмами, тоді як її чоловік ніяк не набереться мужності, аби прямо назвати ресурс, що його так ненавидить за професійну здатність говорити правду.

Цю помилку легко виправити, а тому Закарпаття онлайн просто процитує той шматок спільної «роботи» Ф.Ващука з колегами-журналістами провладного видання:

«– Наостанок – запитання, яке, можливо, буде для вас не дуже приємним. Минулого тижня прокурор області Володимир Корбань на прес-конференції в Ужгороді повідомив, що в УжНУ проводитимуть поглиблену перевірку. Як ви прокоментуєте цю заяву?
– Розчарую вас – тут сенсації немає. Річ у тому, що є в Ужгороді один так званий інформаційний інтернет-ресурс, якому поставлено чітке завдання – паплюжити Ужгородський національний університет. Цей сайт закидав нас запитами про надання всілякої інформації. Коли ми почали цікавитися, що ж це за ресурс, то не знайшли ніяких слідів його реєстрації. Ми надіслали запит: що це за сайт, де він зареєстрований, яка його юридична адреса? І виявилося, що це – мильна бульбашка, яка створена для виливання бруду на ту чи іншу установу, того чи іншого діяча, в тому числі політичного. Звичайно, замовником поставлене і завдання паплюжити університет.

Ми на свій запит інформації не отримали, нам не надали відповіді на запитання: кому ж нам відповідати і хто уповноважив цей ресурс надсилати нам запити, раз юридичної особи не існує? Тому ми також звертаємося в прокуратуру з проханням перевірити, чому цей інформаційний ресурс не відповідає на запити університету.

Заява ж прокурора Володимира Корбаня – це реакція на скаргу цього сайту, що університет не відповідає на його запити. Прокуратура змушена проводити такі перевірки, бо так вимагає законодавство. Ось і вся «сенсація»…»

У коридорах прокуратури Закарпатської області, куди, за інформацією Закарпаття онлайн, Федір Ващук приходив просити підтримки у своїй «священній війні» з Закарпаттям онлайн, він поводився тихо і ходив мало не навшпиньках. Для людини, яка звикла привселюдно, гучно і з використанням нецензурної лексики принижувати своїх підлеглих, це було навіть трохи дивно. Однак свідчило про його здатність за певних обставин цілком адекватно сприймати реалії довколишнього світу.

Проблема в іншому: фактичний «власник» трьох юридичних факультетів – двох у «власному» УжНУ і ще одного – в дружининому Навчально-консультативному центрі у м. Ужгороді КУП НАН України, у зазначеному інтерв’ю, суть якого потім продублював у ще кількох публічних виступах, у буквально кількох реченнях допустився цілого ряду юридичних і фактологічних помилок, на які не маємо права не вказати.

Насамперед, «так званий інформаційний інтернет-ресурс» є, практично, одним з найавторитетніших інтеренет-ЗМІ Закарпаття, з щоденною читацькою аудиторією в 7-9 тисяч. Тоді як сумарна відвідуваність лояльних до самого Ф.Ващука ресурсів, навіть якщо не враховувати технічні накрутки, і близько не сягає відвідуваності нашого сайту. Рейтинг ЗМІ не купується грошима, зокрема, ймовірно, і державними, якими останнім намагається купити свій імідж в різних виданнях Ф.Ващук.

До відома Ф.Ващука, Закарпаття онлайн жодного разу не паплюжило УжНУ, у якому вчилися всі його журналісти. Інша річ, що сам Ф.Ващук останнім часом легко сплутує своє сьогоденне «Я» з найстарішим вишем краю. Але у цьому світі все минуще і царі в кліп ока стають жебраками. І Ф.Ващук від цього так само не застрахований.

У осіб авторитарного характеру манія величі часто сусідує з манією переслідування, а тому уточнимо для читачів, яких могли ввести в оману синхронні одкровення подружжя Ващуків, що кількість «запитів про надання всілякої інформації», якими наш сайт начебто «закидав» Ф.Ващука, не змінилася. Їх всього два: перший містить елементарне прохання надати редакції для ознайомлення копію статуту ДВНЗ «УжНУ», а в другому сформульовано наш намір зробити публічною інформацію про умови тісної співпраці керованого Ф.Ващуком УжНУ та так званого інституту, яким керує його ж дружина. Тим більше, що ініціатором такого оприлюднення були не ми, а сама Оксана Ващук. І з огляду на те, що обидва заклади є не приватною власністю Сім’ї Ващуків, а засновані і фінансуються державою.

Замість надати журналістам відповіді, як це передбачено чинним законодавством, Ф.Ващук справді зробив ряд дивних з точки зору закону і просто логіки здорового глузду кроків, спрямованих на те, щоби уникнути необхідності відповідати на запит. Суть яких коротко сформулював у цитованому абзаці інтерв’ю газеті «Ужгород». Як для «власника» трьох «сімейних» юрфаків, усі адресовані сайту Закарпаття онлайн претензії є настільки смішними та наївними, що виклали щирі посмішки фахівців від юриспруденції. Бо навіть студенти перших курсів УжНУ знають про те, що чинне законодавство України не передбачає процедури реєстрації електронних ЗМІ, а тому реєстрації не має ЖОДЕН з закарпатських інформаційних ресурсів, зокрема і ті, що які нині намагаються прислужитися Ф.Ващуку. Більше того, це не залежить від бажання самих інтернет-ЗМІ. Тобто, навіть якщо інтернет-видання звернеться до Головного управління юстиції в Закарпатській області з проханням про реєстрацію, йому відмовлять, посилаючись на те, що така процедура не передбачена чинним законодавством. І це можна з’ясувати елементарно, зателефонувавши в за телефоном 3-35-87 Мар’яні Готрі – керівникові сектору ГУ юстиції в Закарпатській області, відповідальному за реєстрацію друкованих ЗМІ. Або пересвідчитися в цьому, переглянувши перелік зареєстрованих ЗМІ, оприлюднених на сайті цього відомства.

При цьому, що суттєво, відповідно до чинного законодавства інтернет-сайти мають рівні з друкованими ЗМІ права. Зокрема, в плані отримання відповідей на запити на отримання інформації. Принаймні досі, до Ф.Ващука, ніхто в Україні не намагався заперечити це їх право.

Тим більше таке право мають окремі журналісти, які й адресували свої запити керівництву УжНУ.

Натомість, сам УжНУ як державний заклад, відповідно до Закону України "Про інформацію" не наділений правом надсилання запитів, тим більше – приватним структурам чи особам.

А тому, пояснюємо Ф.Ващукові, якщо він цього не розуміє сам, і якщо цього не змогли роз’яснити йому юристи УжНУ, що йому не вдасться влаштувати анонсовану його дружиною розправу над журналістами, які чесно виконують свою журналістську роботу. На сторожі журналістського права інформувати суспільство про насильно зігнані мітинги, специфіку проведення виборів ректора, сесії довіри, маніпуляції зі стипендіями, хабарницькі скандали у верхівці УжНУ, незаконні оборудки з майном, сумнівні сімейні «бізнеси» на УжНУ, про втягування студентів у «вилизування» персонального іміджу Ф.Ващука та багато інших проблем, що супроводжують діяльність нинішнього керівництва найстарішого вишу Закарпаття, стоїть Закон. І Сім’ї Ващуків доведеться з ним рахуватися, навіть якщо дуже-дуже цього не хочеться...

Те, чого не розуміє, чи, швидше, не хоче розуміти освітянсько-бізнесова Сім’я, що нині ґаздує в УжНУ, натомість добре розуміють в прокуратурі Закарпатської області. У відповідь на скаргу журналіста Закарпаття онлайн на на дії службових осіб УжНУ з питань дотримання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», з прокуратури надійшла коротка, але недвозначна відповідь, у якій йшлося про те, що «результатами перевірки, проведеної з даного приводу прокуратурою області, встановлено, що службовими особами університету порушуються вимоги вказаного закону, у зв’язку з чим на їх усунення внесено подання».

У ректораті УжНУ також працюють абсолютно адекватні люди, а тому за їх сприяння редакція Закарпаття онлайн отримала змогу ознайомитися з текстом подання прокуратури, що його надіслали УжНУ і особисто ректору Ф.Ващуку.

Як йдеться в поданні, проведеною перевіркою встановлено численні і системні порушення законодавства про доступ до публічної інформації.

Зокрема, вказується на «порушення в ректораті УжНУ обліку запитів на інформацію».

Так, «в ході перевірки встановлено, що у Державному вищому навчальному закладі «Ужгородський національний університет» всупереч ... нормі закону, відсутній відповідний журнал обліку запитів на інформацію, натомість такі запити реєструються в журналі вхідної кореспонденції.

Крім того, проведеною перевіркою встановлені порушення вимог щодо визначення відповідальних осіб для доступу до публічної інформації та визначення спеціальних місць для роботи запитувачів інформації».

«Як встановлено перевіркою, у Державному вищому навчальному закладі «Ужгородський національний університет» не визначено спеціального місця для роботи запитувачів інформації».

«Наказом ректора ДВНЗ «Ужгородський національний університет» від 10.02.2012 за № 25/01-03 затверджено положення про забезпечення доступу до публічної інформації та визначено відповідальною з питань запитів на інформацію завідуючу канцелярією державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет»  Ареф’єву М.Ю.

У відповідності до розпорядження Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2013 № 52-р «Про реорганізацію Закарпатського державного університету», прийнято пропозицію Міністерства освіти і науки, молоді та спорту щодо реорганізації Закарпатського державного університету шляхом приєднання до Ужгородського національного університету.

У зв’язку із прийняттям вищевказаного розпорядження було внесено зміни до ряду структурних підрозділів та зміни з кадрових питань. Так, завідуючу канцелярією державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» Ареф’єву М.Ю. було переведено на посаду начальника архівного відділу.

Начальником відділу організації документообігу ДВНЗ «Ужгородський національний університет» наказом від 01.07.2013 року призначено Лошак Т.І.

Однак, в порушення вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», відповідні зміни щодо визначення відповідальної особи з питань доступу до публічної інформації не внесені, відповідальну особу не визначено».

«У відповідності до ч. 2 ст. 16 Закону України «Про доступ до публічної інформації»,  запит, що пройшов реєстрацію у встановленому розпорядником інформації порядку, обробляється відповідальними особами з питань запитів на інформацію.

Разом з тим, в ДВНЗ «Ужгородський національний університет» мають місце порушення вищенаведених вимог законодавства.

До прикладу, вирішення по суті запиту кореспондента інтернет-видання «Закарпаття онлайн» Кашуби Т.А. на доступ до публічної інформації було доручено та виконано начальником юридичного відділу навчального закладу.

Також, проведеною перевіркою встановлено факт неправомірної відмови в наданні інформації.

Статтею 5 Закону України «Про доступ до публічної інформації» передбачено, що забезпечення доступу до інформації здійснюється шляхом систематичного та оперативного оприлюднення інформації та надання інформації за запитами на інформацію.

Згідно ст. 19 вищевказаного закону, запити можуть подаватися в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача. Письмовий запит подається в довільній формі. Запит на інформацію має містити ім'я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв'язку, якщо такий є;  загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо; підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

Проведеною перевіркою встановлено, що 18.06.2013 року кореспондент інтернет-видання «Закарпаття онлайн» Кашубf Т.А. звернулась до ректора ДВНЗ «Ужгородський національний університет» із запитом на доступ до публічної інформації із проханням надати копію статуту вищезгаданого навчального закладу із додатками про внесення змін до нього.

За наслідками розгляду даного запиту за підписом виконувача обов’язків ректора ДВНЗ «Ужгородський національний університет» запитувачу інформації надано відповідь про те, що у зв’язку із чисельними додатками до статуту УжНУ розроблено Статут у новій редакції і після його затвердження в установленому порядку буде розміщено на сайті університету для ознайомлення з його текстом.

Згідно ч. 2 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», відповідь розпорядника інформації про те, що інформація може бути одержана запитувачем із загальнодоступних джерел, або відповідь не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в наданні інформації.

Оскільки, запитувач інформації ставив питання про надання копії діючого статуту навчального закладу та не звертався з приводу надання нової редакції статуту, дана відповідь ДВНЗ «Ужгородський національний університет» є неправомірною відмовою в надані інформації».

Зазначене подання прокуратури Закарпатської області містить і інші факти порушення керівництвом УжНУ законодавства про доступ до публічної інформації. Узагальнено ці порушення фразою, яку процитуємо: «Крім того, в ході перевірки встановлені порушення вимог законодавства щодо прийняття та вирішення звернень громадян та юридичних осіб».

«...У  ДВНЗ «Ужгородський національний університет» відсутні відповідні журнали обліку звернень, реєстрація ведеться у загальному журналі реєстрації вхідної кореспонденції, відсутні відмітки про дату та результати вирішення звернень», – констатує прокуратура Закарпатської області. І продовжує: «перевіркою встановлено, що справи за результатами розгляду та вирішення звернення громадян не заведені, звернення та відповіді до них зберігаються в окремих нарядах.

Також, перевіркою встановлено, що реєстрація вхідної кореспонденції у 2013 році ведеться лише починаючи з 22.05.2013.

Вказані порушення вимог законодавства про доступ до публічної інформації та про розгляд звернень допущені з вини начальника юридичного відділу ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Тимчака В.В., начальника відділу організації документообігу ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Лошак Т.І. та начальника архівного відділу ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Ареф’євої М.Ю.»

На підставі вищезазначеного і за результатами проведеної перевірки прокуратура Закарпатської області поставила ректору УжНУ ряд вимог:

«1. Розглянути подання та вжити заходів до усунення виявлених порушень вимог законодавства про доступ до публічної інформації та про розгляд звернень, а також усунення причин та умов, що їм сприяли.

2. За неналежне виконання службових обов’язків вирішити питання щодо дисциплінарної відповідальності начальника юридичного відділу ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Тимчака В.В., начальника відділу організації документообігу ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Лошак Т.І. та начальника архівного відділу ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Ареф’євої М.Ю.  

3. Про результати розгляду подання повідомити прокуратуру Закарпатської області у 20-денний строк з дня його отримання.»

На цьому тлі можна вирахувати ціну усім словам Ф.Ващука, публічно адресованим журналістам та інтернет-виданню Закарпаття онлайн. І, в підсумку, справжню ціну самому Ф.Ващуку.

...20-денний строк, визначений прокуратурою, стік. Журналісти Закарпаття онлайн так і не отримали від УжНУ відповіді на надіслані запити. Ф.Ващук знову поставив себе над журналістами, над громадськістю, над прокуратурою, над Законом загалом.

Поки що поставив...

27 серпня 2013р.

Теги: Ващук, журналіст, запит, прокуратура

Коментарі

з коментарів 2013-09-05 / 16:08:27
"студент 2013-09-05 / 15:59:51
Із оголошень про вступ в аспірантуру Ужну в 2013р."....відділ аспірантури та докторантури УжНУ за адресою:
88007, м. Ужгород, пл. Корятовича 13, т. 614594".За вказаною адресою знаходиться приміщення відділення Приватбанку а також приміщення ,викуплені свого часу родиною Ващука.Чи законно УжНУ орендує приміщення у приватників маючи достатньо своїх .Чому не використовує приміщення в колишньому ректораті,де колись і знаходився відділ аспірантури УжНУ?Чому КРУ не перевірить чи ефективно використовуються державні кошти УЖНУ,передбачені на забезпечення навчального процесу?" Чи перебуває в господарському віданні УжНУ вказане приміщення,обліковується в бухобліку УжНУ,за якіі кого кошти утримується приміщення за вказаною адресою,де знаходиться відділ аспірантури УжНУ?

Адмін 2013-09-04 / 15:55:28
Скиньте, будь ласка, деталі цих орендних справ на анонімну скриньку ПОВІДОМИТИ НОВИНУ, що на сайті. Ми перевіримо і оприлюднимо.

Ура1! 2013-09-04 / 15:50:33
УжНУ фінансується з держбюджету як державний навчальний заклад.Витрати на оренду приміщень для потреб УжНУ мають бути обгрунтованими та передбаченими кошторисом на утримання закладу.Ващук грається з вогнем.Бюджетний кодекс і Міндох йому не пробачать розбазарювання коштів.

Нік 2013-09-04 / 12:22:25
Багато будівель, як і сама будівля ЗАКДу, знаходиться у аренді на підставних особах, які так чи інакше належать родині ВАЩУКІВ. Тобто Ващук арендує сам у себе. НЕВЖЕ ПРОКУРАТУРА СЛІПА? НЕВЖЕ НЕМАЄ КОМУ ЗАЙНЯТИСЯ ПРОВІРКОЮ МАЙНОВИХ ВІДНОСИН В УЖНУ, ТИМ БІЛЬШЕ ЩО І ТАК НАЧЕБ-ТО ВЕДЕТЬСЯ ДОСУДОВЕ СЛІДСТВО ПО ПИТАННЮ ХАБАРА ОФІЦИНСЬКОГО.

ура! 2013-09-01 / 12:22:07
А пригадайте як Ващук дякуючи депутатам Ужгородської міськради хотів "видоїти" гроші через заставу міського комунального майна в допомогу УжНУ.Чи не на оплату за оренду приватних приміщень ,які орендують для відділу аспірантури УжНУ!Де доблесне КРУ чи як воно тепер називається!Як використовує УжНУ бюджетні кошти - на оренду приватних приміщень,тоді коли жона Ващука на незрозумілих підставах використовує приміщення університету??????

небайдужий 2013-09-01 / 09:13:14
Нехай прокуратура займеться питанням чому при Ващуку відділ аспірантури УжНУ розміщений не у приміщеннях УжНУ а в орендованих у приватника кабінетах за адресою Ужгород,Корятовича ,
(там де знаходиться відділення Приватбанку недалеко від кафе "Меделін").Невже приміщень в УжНУ не вистачає чи найбільша проблема і потреба в тому,щоб Ващукова родина отримувала прибуток від придбаної в центрі міста нерухомості?

УжНУ 2013-09-01 / 01:36:21
вікторе, а звідки беруться оті "гроші ,що Він заробляє" і через які почувається самодостатньо? Він же все життя в освіті. Він відкладав на чорний день з викладацької, а потім ректорської зарплати? Чи одружився на доньці мільйонера? :-)

І хіба хтось тут говорив, що попередники Ващука були хороші? Щось я ні в статті, ні в коментах цього не знайшов. Ви дискутуєте з привидами в своїй голові?

виборець 2013-08-31 / 23:59:49

Знаю, що відхожу від теми завдяки «масовикам - затійникам», але…

Подолати корупцію в УжНУ неможливо тим, хто її (мінімум!) не подолав в ЗакДУ.
А залишати на роботі Офіцінського, Мікловду, поновлювати Фабіан - це теж Ващуку «не під силу»?
Це європейський підхід «новатора» у боротьбі з корупцією?

Адмін 2013-08-31 / 23:11:40
Журналіст і віктор, визначіться з одним ніком і тоді старайтеся на користь Ф.Ващука, скільки душа забажає. А створювати ілюзію масової підтримки Ф.Г.В. тут не потрібно. Забаню за порушення правил коментування. ))

журналіст 2013-08-31 / 22:58:40
Шановний сумісників наплодив не Ващук,його попередники ,які роздули штати.А за корупцію я вам скажу ,це проблема держави ,а не Ващука.Подолати корупцію лише можна,давши викладачам достойну зарплатнюю на яку вони заслуговують за свою важку працю.І хто би не був ректором він не знищить це явище.

віктор 2013-08-31 / 22:33:57
Чому якщо людина щось робить це погано.Він пробачте людина самодостатьня і насрав би на ваш ВУЗ,якщо би Він не хотів витягнути його з багна в якому ВУЗ опинився. Тих грошей ,що Він заробляє вистачає,щоб забеспечити свою сімю,а не вибачте розгрібати багно,що йому залишили попередники.Пробачте він не забрав в УЖНУ ШИКАРНУ КВАРТИРУ В ЦЕНТРІ МІСТА . Доречі не один із всіх ректорів УЖНУ собі таке не дозволяв.Про яку порядність попередників ви говорете.Людина яка називає Ващука туалетним ректром срати вибачте ходила під кущі.Не Ващук себе поставив в смішну позу,а ви не знаючі цьго робите йому шикарну рекламу.

пшонка 2013-08-30 / 00:31:28
блін, не "позови", а "запити". :-) Хоча, якщо не відповість, на місці журналістів я б готував позови :-)

пшонка 2013-08-30 / 00:14:01
Ну і да: позови подано від конкретних осіб, а тому шансів у Ващука нема.

пшонка 2013-08-30 / 00:12:06
Генпрокуратура свого часу, спершу відмовивши "Українській правді" в акредитації, потім визнала свою неправоту і здала назад. Ващук крутіший від Генпрокуратури? :)

Навряд чи хтось на Закарпатті візьме на себе відповідальність створити прецедент і викликати хвилю обурення всього інтернет-суспільства, всіх інтернет-ЗМІ і громадських організацій України.

Ващук здуру поставив себе у смішну позу.

виборець 2013-08-29 / 11:21:47
до Просто Я 2013-08-28 / 22:05:52

«Печалька» для Вас (і «помічників» суддів) саме в тому, що до ректора ДВНЗ «Ужгородський національний університет» із запитом на доступ до публічної інформації звернулась, як запитувач інформації, КАШУБА Т.А., яка апріорі є ФІЗИЧНОЮ ОСОБОЮ. Крапка.

Всі інші її «регалії» не мають ніякого значення для того, щоб їй НЕ НАДАТИ ВІДПОВІДЬ.

Саме тому всі Ваші подальші «ізиски» та «посилання» на інші закони - від лукавого. Виключно для затягування часу у розрахунку, що ФІЗИЧНА ОСОБА не буде надалі відстоювати свої права. Але ж ректорат чудово розумів з ким має справу, і ???

Коли Ви писали свій коментар, Ви не замислювались над тим, на яких ПІДСТАВАХ прокуратура області внесла по цьому факту подання про усунення порушень вимог ЗУ «Про доступ до публічної інформації» до ДВНЗ «Ужгородський національний університет»?

Із етичних міркувань не хотів проводити паралель між поданням прокуратури про усунення порушень за цим фактом та заявою В.Лемака про звільнення з посади в.о. проректора, але вона очевидна.

Невже не було часу зареєструвати новий Статут ДВНЗ «УжНУ» чи підготувати якісний договір про співпрацю чи оренду між структурами сім’ї Ващуків?

Легше настроїти проти себе журналістів? Невже досвід таких «війн», який вже став «класикою жанра», нічому не вчить?

Однозначно, просто «зажерлись» панове «керманичі» УжНУ, не без допомоги «видатних» фахівців-юристів місцевого «розливу». Ще раз, на жаль.

Адмін 2013-08-28 / 22:46:23
журналіст, ви читати вмієте? ви бачите, про що йдеться у публікації? Де ви бачите обливання брудом? Наведено конкретні факти, пов'язані з ситуацією з запитами, от і обговорюйте їх. Або не ображайтеся, якщо ваші коментарі будуть видалятися як флуд. Не треба всюди, де згадується прізвище Ващука, втикати туалети. Федора Григоровича вже і так прозвали "туалетним ректором". Думаю, прийде час, і ми ще і про туалети поговоримо. Акцентовано. А поки коментуйте, будь ласка, по суті...

123 2013-08-28 / 22:33:54
Те, що при Вегешу ніхто системно не займався університетом- це факт. І корпуси в жалюгідному стані- теж факт.
Зокрема і тому УжНУ так легко впав у руки ващуку.
Однозначно, що УжНУ давно вимагав змін! Але не на рівні туалетів. ващук менеджер типу купи-продай, він далекий до освіти, а до науки-ще далі. Хіба на сайті національного ун-ту мають писати про нові туалети? А хтось чув про те скільки коштували ремонти, і чиї фірми їх робили, і які були відкати? А скільки зекономили на сумісниках? Проблема в тому, що ващук банально купив УжНУ і тепер відбиває бабки. І після нього УжНУ буде гламурним зовні і таким же гнилим зсередини. ващук не зменшить корупцію, він тільки зведе її в "єдине вікно"-свою кишеню. Як в закду. В цьому його мета.
І після "пакращення" науки тут не стане. Якби ващук працював на універсиетт, а не на себе, то дискусій би не було.

журналіст 2013-08-28 / 22:12:11
Про Ващука я вам скажу,що при ньому стало більше порядку.Хіби при Ващуку погоріли декани економічного та РГФ факультетів.Хіба Ващук довів УЖНУ до жалюгідного станую.Єдині хто ,щость зробив в УЖНУ це брати Балоги.За сім років було непомірно роздуті штати,корпуси було доведено до жалюгідного стану.Коли до нас на факультет було запрошено професора із Швеціі і він захотів вибачте в туалет,то вийшовши із туалету він був шокований нашим бардаком.А зараз яби не почервонів.Хіба це не плюс Ващуку.І таких прикладів можна довести багато.Чому тоді треба обливати брудом Ващука.

Просто Я 2013-08-28 / 22:05:52
виборцю 2013-08-27 / 17:42:19
Думаю, не завадило б звернутися за тлумаченням до свого знайомого київського юриста, який роками консультує можновладців:
"Статтею 42 Закону України «Про інформацію», встановлено коло учасників інформаційних відносин, а саме: юридичні особи, фізичні особи та держава.
Виходячи зі змісту ст. 2 ЦК України будь-який Інтернет-портал, не будучи зареєстрованим суб'єктом публічного права, не може бути суб'єктом (учасником) цивільних та будь-яких інших правовідносин, тобто, Інтернет-портал не може набувати та мати будь-які права та обов'язки. В свою чергу, ця обставина робить за неможливе існування внутрішньої організаційно-правової та адміністративно-управлінської структури Інтернет-порталу, і як наслідок - неможливе існування редактора (головного редактора, редакції, кореспондента) Інтернет-порталу." - Так "говорить" Єдиний державний реєстр судових рішень.Чому?:)Адже в Києві юристи, та й ще й ті що можновладців консультують-крутіше крутих. Чого це судді, не порадившись та не проконсультувавшись, виносять такі рішення:((Пєчалька:(

munkachi 2013-08-28 / 07:48:03


До правди Малошановний! "Коже придурок" в принципі не може створити сайт. Сайт - це високотехнологічна інформаційна розробка з потужною системою підтримки, розкрутки, реклами, захисту від СПАМУ і таке інше! Правильно робить "Закарпаття онлайн", що піднімає важливі теми як політико-економічного, так і освітнього та наукового характеру! А корумпована сімейка ващукерів обарзіла до "предєла!. Але десь цей "безпредєл" повинен ся закінчити...

Не звертайте уваги. То полудурок Микола Староста. Це якраз про нього - що "кожен придурок в принципі не може створити сайт". )) Той комент видалено. Адмін


НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини