«Закарпаття онлайн» звернулося до прокуратури з приводу порушення закону керівництвом УжНУ (ДОКУМЕНТ)

Причиною стало безпрецедентне ігнорування Закону «Про доступ до публічної інфомації», що його продемонстрували у стосунках з журналістами нинішні очільники найбільшого вишу Закарпаття.

«Закарпаття онлайн» звернулося до прокуратури з приводу порушення закону керівництвом УжНУ (ДОКУМЕНТ)

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, запит на отримання інформації, необхідної для підготовки публікації, кореспондент Закарпаття онлайн направив на електронну адресу, вказану на офіційному сайті УжНУ, ще 6 червня. Запит було оформлено на ім’я ректора ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Ф. Г. Ващука і в ньому було сформульовано прохання надати редакції для ознайомлення копію статуту ДВНЗ «Ужгородський національний університет».

Одразу після цього у приймальні ректора у відповідь на телефонний дзвінок з редакції підтвердили факт отримання електронного запиту. Однак, у відведений Законом «Про доступ до публічної інформації» 5-денний термін відповідь на електронну адресу редакції так і не надійшла.

Протягом цього часу редакція кілька разів зверталася у приймальню ректора, щоб з’ясувати подальшу долю запиту і попередити представника розпорядника інформації про можливість звернення в прокуратуру з приводу ненадання відповіді на запит. Ті ж самі акценти було опубліковано і в інформації з цього приводу на сайті Закарпаття онлайн.

Зрештою, 18 червня роздрукований примірник запиту додатково було занесено до канцелярії УжНУ, де його зареєстрували в присутності працівника Закарпаття онлайн. Однак і після цього у вищевказані строки на зазначений запит редакція відповіді так і не отримала. Крім того, як такої, відповіді по суті запиту не отримала взагалі.

Незважаючи на те, що у запиті було висловлено прохання відповідь надіслати електронною поштою, 1 липня на фактичну адресу редакції надійшла поштою відповідь на паперовому носії, датована 25 червня. У цьому листі, підписаному т. в. о. ректора Юрієм Перестою, сформульовано відмову керівництва УжНУ надати зазначену інформацію. Замість чинного статуту УжНУ редакції пропонується У НЕВИЗНАЧЕНОМУ МАЙБУТНЬОМУ ознайомитися з новою, наразі неприйнятою і нечинною редакцією цього документу, яка, можливо, колись буде опублікована на офіційному сайті УжНУ.

Випадок справді безпрецедентний.

Саме тому, керуючись відповідними статтями Закону України «Про доступ до публічної інформації»», учора, 2 липня редакція інтернет-видання Закарпаття онлайн звернулася до прокуратури Закарпатської області з проханням усунути порушення прав журналістів на доступ до публічної інформації і зобов’язати ректора УжНУ Федора Ващука, т.в.о. ректора Юрія Пересту, юриста вишу Василя Тимчака у строк не більше ніж 5 днів надати редакції копію Статуту ДВНЗ «Ужгородський національний університет» з додатками відповідних внесених до Статуту змін.

У випадку, якщо правоохоронними органами Закарпаття не буде надано принципової оцінки таким діям керівництва УжНУ, редакція Закарпаття онлайн докладе всіх можливих зусиль, аби цього було досягнуто всіма іншими можливими способами і на всіх інших рівнях.

03 липня 2013р.

Теги: запит, статут, УжНУ, прокуратура

Коментарі

111 2013-07-08 / 22:07:13
Справді, не виплатили зарплату за червень тим, хто на "спецфонді", та відпускні всім! викладачам! ващук і його банда ще не нажерлися. і не нажруться ніколи, їм все мало буде. їх мета - щоб всі працівники університету були їх рабами, а всі студенти - дійними коровами.

Мовчун 2013-07-08 / 17:55:18
Про які кредити під заставу корпусів кажуть, якщо викладачі та співробітники, що переведені на якийсь спецфонд (по якому праву), ще не отримали зарплату за червень і відпускні.

Ференц 2013-07-07 / 16:15:27
Ніхто нічого перевіряти не буде! Скоро замість Штефанюка призначать андрійка малинича! Тод буде порядок!

викладач 2013-07-06 / 21:26:19
А коли обласна прокуратура займеться Балажкою з аграрного коледжа? Це та велика директорка, що стала кандидатом наук з фальшивим дипломом. Поки що бачимо намагання правоохоронців відмазати цю шахрайку.Дожилися, що аферистка у ВИШі вчить підростаюче покоління.

Про канцелярію 2013-07-05 / 08:53:11
Добрий день!
Щодо канцелярії тут велика помилка.У канцелярії працюють ввічливі, доброзичливі працівники.Так що прошу попросити вибачення.!

історик УжДУ 2013-07-04 / 17:13:27

Виважений, обґрунтований пост. Лише у юридичній площині можна «дістати» «молоду команду» Ф.Ващука.
На цьому, думаю, ЗО може виховати не одну плеяду юристів!

Ващук це вирок УжНУ 2013-07-04 / 15:26:09
Ващук це кат УжНУ. Його основна мета - знищити УжНУ , але з прибутком для себе. Це знала, або підозрювала та частина корупціонерів яка за нього голосувала. Скоріше за все він хоче під себе переписати статут і розділити університет на окремі князівства по викачуванню грошей, та приватизувати все майно. Чим раніше проженуть Ващука і його опричників з УжНУ, тим буде краще для університету.
Тому що лайно породжує тільки лайно.

просто 2013-07-04 / 08:16:30
Люди добрі! Та справа зовсім не у заявах, візах та ін.Справа в тому, що п.Ващук створив такі умови праці та навчання, які не вписуються у правове поле.Диктат і тільки.Якщо комусь не подобається таке свавілля із працівників, вперед заяву на стіл і візу не треба!

112 2013-07-03 / 22:47:50
під трибунал їх

ференц 2013-07-03 / 16:49:29
Народ невже ви не розумієте що прийшов кінець Ващуковій імперії ЗакДУ вже немає в природі а дасть Бог поміняється влада і його копнуть в задницю як і Вегеша у свій час, а по вертатись йому не буде куди щоб далі панувати.

Читачка 2013-07-03 / 16:22:45
Шановний ЧИТАЧ, а відколи заява на ім"я ректора обов"язково повинна бути завізована (а не підписана)деканом, щоб її прийняли у ректораті??? Таких вимог ніколи не було при жодному ректорові від часів створення університету, а тим більше, ніде не прописано ця умова як обов"язкова. Я закінчила УжНУ ще за часів покійного Сливки В Ю і заяву у нас приймали у будь-якому випадку. Якщо декан візував мою заяву, то це значило просто, що він підтримує моє прохання до ректора.

" люблю" "читача" 2013-07-03 / 14:59:59
Щось цей читач тільки як з'являється якась статейка зразу давай поливати гадістю Ващука і всіх його працівників, - хто ж цей ЧИТАЧ га????????

юрист 2013-07-03 / 14:46:59
Більш тупої відписки я в житті не бачив!

читач 2013-07-03 / 13:28:03
Працівники які приймають заяви 2013-07-03 / 10:22:09
Шановна так звана «Мама», жодного разу працівники приймальні та канцелярії університету не відмовили студентам та батькам студентів у прийманні їх заяв, звісно якщо вони були оформлені відповідним чином, а саме із підписами деканів. Тому, що кожен декан повинен перейматися та володіти ситуацією яка складається навколо його студентів. Всі заяви, що надходять до ректорату реєструються та передаються на розгляд ректора або проректорів, а рішення про розгляд заяви доводиться до відома заявника.

Ну і грамотні працівники УжНУ. Чому вони навчать студентів, якщо самі неграмотно пишуть.

Мамі студента 2013-07-03 / 10:39:53
"прямий обов"язок керівника, а відповідно завканцелярією прийняти і зареєструвати заяву будь-якого змісту" - резолюція декана, директора інститут на заяві студента є підтвердженням того,що декан(директор) не заперечує (чи заперечує) проти прохання студента, а також підтверджує зв"язок студента з відповідним факультетом (інститутом).

Працівники які приймають заяви 2013-07-03 / 10:22:09
Шановна так звана «Мама», жодного разу працівники приймальні та канцелярії університету не відмовили студентам та батькам студентів у прийманні їх заяв, звісно якщо вони були оформлені відповідним чином, а саме із підписами деканів. Тому, що кожен декан повинен перейматися та володіти ситуацією яка складається навколо його студентів. Всі заяви, що надходять до ректорату реєструються та передаються на розгляд ректора або проректорів, а рішення про розгляд заяви доводиться до відома заявника.

мама студента 2013-07-03 / 09:49:44
Пане Ващук хотілося б дізнатися чому у вашій канцелярії не приймають заяви від студентів чи від їх батьків? Вони посилаються, мовляв ректор заборонив без його відому чи проректорів приймати будь-який документ.Студенти і батьки бігають по корпусам, по деканам по проректорам в надії ,що заяву хтось прийме...і марно, замкнуте коло, усі бояться, але ж це прямий обов"язок керівника, а відповідно завканцелярією прийняти і зареєструвати заяву будь-якого змісту.А потім повідомити про прийняте рішення чи відмову, так як у правовому суспільстві це робиться.І взагалі такої бюрократії, як у вас мабуть в жодному вузі немає.Повірте у мене друга дитина учиться в іншому виші Закарпаття і там такого бардака, як у вас, немає, в принципі-приходиш, пишеш заяву на ім"я ректора і здаєш секретарю у папку і на цьому крапка.Нікуди нікого і ні до кого не відсилають,до проректорів, деканів, які, вибачте без ващука, пукнути не мають права.

УжНУ 2013-07-03 / 09:17:18
Ващук підставив Пересту :-) Сам він таке ніколи не підпише

ungvar 2013-07-03 / 08:14:04
УжНУ молодці, наглих журналюг фтопку!

мішо 2013-07-03 / 08:10:49
А Юрка Перести Тушканчика така подпись ге у Путіна файна видко шо хоче тоже великим фивником стати в майбутньому Тушканчиком всього Закарпатття

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини