Закарпатські «ДАІшники» пішли по «бєзпрєдєлу»?

Закарпаття онлайн отримало шокуюче відеопідтвердження «дивної» поведінки лікарів та міліціянтів – нарколог кидає телефоном водія об стіну, а інспектори ДАІ застосовують до нього фізичну силу.

Закарпатські «ДАІшники» пішли по «бєзпрєдєлу»?

Сьогодні активісти «Дорожнього контролю» «визволяли» водія, котрого «ДАІшники» під погрозами і з застосуванням фізичної сили змушували здати кров на освідчення. А пізніше, судячи з усього, ще й спричинилися до фальшування заключного акту, котрим водія було визнано п’яним, незважаючи на те, що кров у нього лікар, який до всього ще й розбив телефон водія у присутності інспекторів ДАІ об стіну, так і не відібрав.

Як розповіли інтернет-виданню Закарпаття онлайн водій Елемір Біров та активісти «Дорожнього контролю», які взялись допомагати потерпілому, історія, що тепер продовжиться службовим розслідуванням, трапилась сьогодні близько 4-ої години ранку. Мешканець Виноградівщини Елемір Біров вранці повертався зі Словаччини власним мікроавтобусом, коли його в Ужгороді нібито за перевищення швидкості зупинили інспектори ДАІ Василь Лущак і  Володимир Дужар. У ході розмови «дайці» озвучили підозри щодо можливого алкогольного сп’яніння водія і запропонували пройти освідчення на вміст алкоголю в крові. Для цього довелось їхати в обласний наркодиспансер, де водію одразу повідомили про те, що вміст алкоголю визначатимуть після забору крові – без того, аби дмухати в трубку. 

Щоб зафіксувати розмову, пан Елемір ввімкнув мобільний телефон у режим аудіозапису, однак, лікар-нарколог В. І. Брич (саме такі дані вказані у сфальшованому акті обстеження на вміст алкоголю в крові), промовляючи, що «тут не можна говорити по телефону і вести відеозапис, я сказав, що не будеш записувати, значить не будеш» – схопив телефон зі столу і кинув ним об стіну – цей момент чітко видно на першому відео, на 3.23 хв. Інспектори ДАІ Василь Лущак і Володимир Дужар натомість і не поворухнулись, жодним чином не відреагували на поведінку лікаря. Більше того – вже трохи пізніше, коли Елемір Біров почав у телефонному режимі (добре, що мав при собі інший телефон) зв’язуватися з активістами «Дорожнього контролю» і відмовився здавати кров «неадекватному» лікарю, «дайці» й собі застосували силу: викручуючи руки, хапаючи за куртку, штовхаючи, намагались залякати чоловіка і змусити здати кров – відповідні факти задокументовано на другому відео, з моменту 2.14 хв. 

Чоловік таки пішов із закладу, лишивши мікроавтобус на майданчику біля наркодиспансеру. Аби довести свою невинуватість, самостійно відправився у Мукачево, де освідчення показало відсутність алкоголю в крові. Повторно пан Елемір по поверненні в Ужгород здав кров ще і в наркодиспансері, після закінчення зміни лікаря В. І. Брича. І повторно аналіз на вміст алкоголю був негативним. У цей час на руках у «правоохоронців», як виявилось, вже був заключний акт, у якому за підписом лікаря В. І. Брич зазначалось: «водій Е. А. Біров перебував в стані алкогольного сп’яніння». Оскільки відповідне обстеження не проводилось, документ грубо сфальшували…

Крім того, повернувшись в Ужгород, водій зіштовхнувся з іще однією проблемою – автівка, яку він залишив під стінами медзакладу, зникла. Заявивши про пропажу у міськвідділ УМВС, Елемір Біров разом із активістами «Дорожнього контролю», котрі мали при собі зафіксовані на відео факти поведінки лікаря-нарколога та працівників ДАІ, відправились до заступника управління ДАІ УМВС в Закарпатській області Василя Бокоча. З’ясувалося, що мікроавтобус було доставлено на штраф-майданчик ДАІ на підставі складеного протоколу, який, до речі, водію на руки не надали – всі документи ним і активістами «Дорожнього контролю» були витребувані вже в управлінні обласного ДАІ. 

Заступник начальника управління ДАІ УМВС в Закарпатській області Василь Бокоч повідомив: стосовно працівників ДАІ тепер проводитиметься службове розслідування. Відеозаписи долучать до матеріалів справи. Якщо ж вину правоохоронців буде встановлено, їх притягнуть до дисциплінарної відповідальності. 

 
03 червня 2013р.

Теги: ДАІ, нарколог, алкоголь

Коментарі

big grinder 2013-07-31 / 07:47:48
ГАИшники -это быдланы! Никогда бы не хотел что б мой сын пошёл в ГАИ работать. Будут же проклинать на чём свет стоит. Говнистые людишки. Стыд нации! Все разговоря, анектоды и просто истории с привкусом омерзения и ненависти - это про них! Абсрлютная коррумпированность и практически изжившая себя структура требующая жестокой реорганизации!!!

читач 2013-07-16 / 16:49:14
Віталій Баранов- чесно скажу таке враження,що вас з нарколога перевели працювати прес секретарем в Закарпатське ДАІ., як можна захищати працівників ДАІ коли видно, що вони порушують права та свободу громадянина. Також ваш колега, це шок..., а за таких неправомірних дій лікарів (не всіх)скоро в простих громадян буде таке відношення до них як і до міліції. Просто соромно за таких людей.

Шокований 2013-07-05 / 14:20:26
Ментовській безнаказаності, наглості і хамству нема меж, це видно майже в кожних відеороликах активістів ДК Херсон, Харків, Київ і т.д. Як приклад недавня подія яка сталася в Миколаєві, дівчину згвалтували і жорстоко побили працівники міліції!!

Ті шо тут лишають коменти проти Елеміра, хочу вам сказати шо ви або тупорилі мусора яких треба садити або хомячки-терпіли які перед геями стають в позу раком і дають 50-100 і т.д грн.

Хочу висловити щиру подяку команді ДК та Елемірові - молодці, тримайтеся і йдіть до кінця, оскаржуйте рішення суду до вищих інстанцій поки бидло не буде покаране. Прийшов час розправлятися з бидлотою в пагонах яка доїть народ!!! Останній місяць частенько їжджу по місту в 12-1 ночі стоять по 3-4 наряди і нагинають всіх хто їздить на жигулях і простих машинах. Скільки так буде продовжуватися?

Памятайте що 4-5 людей не зможуть побороти цю систему, лише кількістю ми можемо задавити їх, відстоюйте свої права і пишіть заяви на таке бидло! Чим більше будемо пресувати і вимагати законних дій від інспекторів - тим швидше це чмо зникне з наших доріг.

В_італі_й Б_арано_в 2013-06-26 / 22:00:35
Слухай Віталій Баранов, що ти ще можеш сказати про свого родича й колегу?
А що тут говорити, якщо фото все каже?

щит 2013 2013-06-23 / 09:31:48

гарпун 1952 2013-06-22 / 21:57:47
ВСЯ НАДІЯ НА НОВОГО ПРОКУРОРА. ЦЕ КРИСТАЛЬНО ЧИСТИЙ КРИМІНАЛ. СТРАШНО ІЗДИТИ ЗА ТАКИХ МЕНТІВ . ТРЕБА КІНЧАТИ З БЕЗПРАДЕЛОМ КЕРІВНИЦТВА ДАІ ТАК ЗВАНИМИ СЛУЖБОВИМ ЗАМИЛЮВАНЯМ ОЧЕЙ НАРОДУ. ГНАТИ В ШЕЮ КОРУМПОВАНИХ КЕРОВНИКІВ. БРИЧУ НЕ ДОВІРИТИ ЩЕ І МАРЖИНУ .

Віталій Баранов 2013-06-14 / 18:02:33
На відміну від деяких коментаторів, що ховаються за лівими ніками і видають себе не за тих, ким є, я назвався справжнім іменем.

Я колишній лікар-нарколог, чотири роки працював на експертизах у наркодиспансері, звільнився звідти в 2009 році. І от що хотілося б сказати з приводу.

1. Не знаю на рахунок правоохоронців і їх взаємовідносин з водієм, там все могло бути - і сп'яніння, і тверезість, і провокації з будь-якого боку. Але особисто я за Лущаком і Дужаром не бачив ніколи якихось ганебних речей. Пам'ятаю їх як спокійних хлопців. Може, це співпадіння й вони насправді погані люди, а може й навпаки - вони не такі вже й винні, як виглядало, а просто робили свою роботу як вміють в конфліктній ситуації. Як би то не було, але вони все зробили правильно - повезли незгідного клієнта в ОНД, який є в подібних ситуаціях тим органом, котрий покликаний встановити правду.

2. В такій ситуації як освідчення в наркодиспансері лікар - центральна фігура. Він визначає атмосферу, в якій проходить експертиза, бо в його владі як загострити конфлікт, так і згладити його. З одного боку буває, що лікар деколи навіть виганяє занадто фешакуватих правоохоронців з кабінету, з іншого - деколи пояснення лікаря щодо поведінки клієнта є вагомим аргументом при визначенні, що тоді коїлося. Правоохоронці лікаря поважають завжди (sic!) і виконують те, що він каже. Клієнти бувають різні, починаючи з чудових ввічливих людей і закінчуючи дурними агресорами, що можуть навіть напасти. Сама ситуація майже завжди складна, бо це експертиза і конфлікт. Думаю, ви розумієте, наскільки велика роль лікаря, і який має бути експерт в такому тонкому й відповідальному ділі.

3. Владлена Брича я знаю як горду, підлу й безсовісну людину. Допускаючи, що є імовірність, що в цій ситуації йому там могли щось жахливе сказати чи зробити чи погрожувати, тобто спровокувати на подібний вчинок, і клієнт міг бути неправий (на жаль, буває й таке) - навіть при всьому цьому пан Владлен з тих моментів, що я про нього знаю, однозначно заслужив покарання. Для нього ніколи не існувало нічого, крім його власного его, миттєвим забаганкам котрого має підкорятися вся навколишня дійсність. Він неодноразово провокував клієнтів, хворих та медперсонал своєю деколи зашкалююче хамовитою й грубою поведінкою, яка весь час кидала тінь на ряд справді чесних і чуйних людей, котрі працюють там же. Повірте, в наркодиспансері далеко не всі схожі на героя сюжету.

Тому, не знаючи, правий пан Елемір в цій ситуації чи ні, все ж бажаю йому довести свою справу стосовно пана Владлена до кінця.

hulk 2013-06-12 / 18:42:46
bezpredel !!!!!!! Vseh takih uvolitj k vsem certam!!!!!!! Vse ONI zivut s nasih nalogov i tak ohránjáut oni Nas??!!!!

psy 2013-06-11 / 18:51:46


так всі вони *****аси і міліція і лікарі, на закарпатті вже навіть тверезим неможна сідати за кермо,тільки і чекають де би можна з когось здерти чим більше грошей, козли вони всі всіх би вішати живуть собі як королі, із грошей вашко зароблених людьми,А Елемир молодець більше би таких сміливців як він,тодіб можливо можна булоб остановити цей бардак який є на Закарпатті з мусорами


пішті 2013-06-07 / 22:26:48
справа на контролі в києві. брич володя після цього буде хіба що маржинським дохтором робити.настроїв проти себе половину лікарського персоналу.а тепер ще в халепу вліз.

Вуйко з Кибляр 2013-06-07 / 17:02:47
Професійна фото та відеозйомка "ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ НАРКОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР"

Адреса: м.УЖГОРОД вул. ПАРИЗЬКОЇ КОМУНИ буд. 4А

Sam 2013-06-06 / 18:41:54


Коментар видалено. Адмін


ВОДІЙ 40 ! 2013-06-06 / 17:22:21
Черговий "лікарь" в любій лікарні Зак.обл. працюе напару з "дпс" тоїсть з МУСОРАМИ. Це факт. Нехай начальник любого з районів зімною поспорить на звільненя без держзабезпеченя, а я налюбі його умови. Гавкати буде кожен з начальників, а підставлять чмо "слабе звино".

Елемір 2013-06-06 / 15:42:39
http://www.youtube.com/watch?v=lG3H-grbLh8 Освідчення

підтримую 2013-06-06 / 11:40:48
Всі кажуть, що той нарколог - неадекват. Навіть колеги по роботі. Ну а в міліцію, як відомо, адекватні взагалі не йдуть.

Кирило 2013-06-06 / 11:31:13
Знаю цього чоловіка, раніше жив недалеко від нього. Соромно було виходити гуляти з дітьми, тому що завжди можна було побачити певні не дуже адекватні речі від цієї людини.. З самого ранку він вже встигав набратися і робити у всіх наочах нецензурні речі! Часто мав проблеми з іншими людьми, провокував, вживав
ненормативну лексику, міг навіть погрожувати.. тобто від цієї людини нічого доброго чекати не можна.

правда 2013-06-06 / 10:42:00
Сфальсифікований виснвок нарколога - то карна справа.

Елемір 2013-06-06 / 10:24:54
до Степан Крук Гол. лікар В.К. не ПОЧАВ НАС ГРУЗИТИ що немаю право , тепер не працують і т.д. а АДЕКВАТНО до нас після пис. заяви передали нам відео

Суддя Дредд 2013-06-05 / 23:30:08
треба давати заяву в прокуратуру

Степан Крук 2013-06-05 / 23:08:41
Елемір! Які міри адміністративного впливу прийняв "порядний" Кручаниця до своих підлеглих?

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини