В Ужгороді суд знову підтвердив легітимність органів адвокатського самоврядування на Закарпатті

Чергова поразка тих, хто намагається поставити під сумнів Установчу конференцію адвокатів Закарпатської області та її результати, за якими сформовано органи адвокатського самоврядування на Закарпатті.

В Ужгороді суд знову підтвердив легітимність органів адвокатського самоврядування на Закарпатті

23 квітня 2013 року Ужгородський міськрайонним суд розглянув справу за позовом  Ірини Сковородько, треті особи на стороні позивача – Бачинська А.В., Пересоляк А.С., Нечаєв В.В. до Закарпатської обласної КДКА, Державного реєстратора Ужгородської міської ради  - Куберка Н.М., до Фазекоша О.А. про визнання нелегітимною установчої конференції адвокатів, які отримали свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю за рішенням Закарпатської обласної КДКА України, створеної до 15 серпня 2012 року під головуванням Фазекоша О.А., проведеної 06 жовтня 2012 року та визнання нечинними, протиправними рішень, прийнятих на цій конференції, скасування державної реєстрації Закарпатської обласної КДКА 7-го скликання, зареєстрованої державним реєстратором 08 жовтня 2012 року.

По даній цивільній справі Олексієм Фазекошом було заявлено клопотання про закриття провадження у справі, у зв'язку з тим, цитуємо, «що дана справа не підлягає до розгляду в порядку цивільного судочинства, виходячи з наступних обставин.

Здійснюючи штучну процесуальну маніпуляцію, позивачка в недопустимий спосіб, подаючи цей позов як позов немайнового характеру в порядку ЦПК України, по суті оскаржує Рішення суб'єкта владних повноважень Закарпатської КДКА про порядок скликання та проведення Установчої конференції адвокатів Закарпатської області, що є юрисдикцією адміністративних судів.

Крім того, справа з аналогічними позовними вимогами, подана в порядку КАС України, знаходиться в провадженні Закарпатського окружного адміністративного суду, справа № 2а-0770/2860/12, яка зупинена Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 30 жовтня 2012 року. Також, окружним адміністративним судом м. Києва, Постановою від 05 жовтня 2012 року по справі за позовом Гунченка О.В., Олексика І.І., Немеша П.Ф., Мойсюка І.І., Фазекоша О.А. до ВККА при КМУ , треті особи  без самостійних вимог Харківська обласна КДКА, Закарпатська КДКА, Ісаков М.Г., Задніпровський О.П. про визнання протиправними та скасування рішень від 11.09.2012 року підтверджено законність рішення Закарпатської КДКА від 31 серпня 2012 року про порядок скликання та проведення Установчої конференції адвокатів Закарпатської області і це рішення набрало законної сили. Тобто в наявності рішення преюдиційного характеру, яке унеможливлює будь-які спроби оскарження зазначених обставин і даного предмету. Як стаття 21 ч. 3 КАС України так і ст..16 ЦПК України не допускає об'єднання в одне провадження кількох вимог, які належить розглядати в порядку різного судочинства, якщо інше не встановлено законом.

Виходячи з наведеного, аналізуючи сам текст позовної заяви Сковородько І.Ф. у мене склалося враження, що або Позивачка є абсолютно безграмотною в правовому плані людиною, або робить штучну і свідому маніпуляцію, намагаючись заплутати процесуально суд, тому що по такому правовому  «вінегрету» з різнорідних позовних вимог суд взагалі не мав права відкрити провадження у цій справі.

Необхідно констатувати, що за вказаним позовом не може бути винесено будь-якого  рішення, оскільки заявлений комплекс позовних вимог не тільки не ґрунтується на законах формальної логіки, а взагалі є абсурдним у сенсі правильного розуміння діючого адміністративного і цивільного судочинства. Також хотів би наголосити, що позивачка Сковородько І.Ф. взагалі не була обрана делегатом  на Установчу конференцію адвокатів Закарпатської області, не мала права голосу на ній, а тому жодних її прав, як майнового так і немайнового характеру  не порушувалося в результаті прийнятих рішень на цій установчій конференції, а тому вона не може бути суб’єктом будь-яких позовних вимог стосовно даного предмета оскарження».

Постановлюючи Ухвалу по заявленому клопотанню, суд (головуючий суддя Король Ю.А.) дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим з мотивів, наведених в ньому Фазекошом О.А. та закрив провадження у справі.

З приводу зазначеного, Рада адвокатів Закарпатської області зазначає, що в складі новообраних органів самоврядування є багато фахових юристів, зокрема, чотири Заслужені юристи України – Петро Немеш, Іван Рибар, Олександр Бондаренко, Іван Мойсюк, а також такі фахівці як Нінель Масяк, Василь Кошеля, Валентин Гончаров. Тому, органи адвокатського самоврядування Закарпаття мають достатньо дієвих і ефективних засобів, аби, діючи в межах правового поля, відстояти в будь-яких судових інстанціях законність проведення Установчої конференції адвокатів Закарпатської області, її результати та легітимність новообраних, сформованих на них, Ради адвокатів Закарпатської області та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

Прес-служба Ради адвокатів Закарпатської області

23 квітня 2013р.

Теги: адвокат, Фазекош, Немеш

Коментарі

перехожий 2013-05-14 / 23:02:34
я не думаю, що ухвала короля- це поразка сковородько. Це скоріше поразка того, хто таку ухвалу писав. Бо фраза: "... Їх слід розглядати у порядку РІЗНОГО СУДОЧИНСТВА" просто вражає. НАвіть РІЗНЕ СУДОЧИНСТВО придумали, що справу закрити . Хі-Хі. Админ ресурс.

Черный плащ 2013-05-14 / 18:35:31
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.04.2013 року місто Ужгород
Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в складі головуючого судді Короля Ю.А., секретаря - Пассер М.І., представника третіх осіб на стороні позивача - Бачинської А.В., розглянувши клопотання Фазекоша Олексія Андрійовича про закриття провадження у справі за позовом Сковородько Ірини Федорівни, третіх осіб на стороні позивача - Бачинської Анастасії Володимирівни, Пересоляк Олександра Сергійовича. Нечаева Валерія Валерійовича до Закарпатської обласної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, Державного реєстратора Ужгородської міської ради Куберка Надії Михайлівни, Фазекош Олексія Андрійовича про визнання нелегітимною установчої конференції адвокатів, які отримали свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю за рішенням Закарпатської обласної КДКА створеної до 15 серпня 2012 року, під головуванням Фазекоша Олексія Андрійовича, проведеної 06 жовтня 2012 року в приміщенні Закарпатського державного університету та визнання нечинними протиправним рішень, прийнятих на цій конференції, скасування державної реєстрації Закарпатської обласної КДКА сьомого скликання, зареєстрованої державним реєстратором 08 жовтня 2012 року, -
ВСТАНОВИВ:
Сковородько І.Ф. звернулася до суду з позовом Закарпатської обласної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, Державного реєстратора Ужгородської міської ради Куберка Н.М., Фазекош OA. про визнання нелегітимною установчої конференції адвокатів, які отримали свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю за рішенням Закарпатської обласної КДКА створеної до 15 серпня 2012 року, під головуванням Фазекоша О.А., проведеної 08 жовтня 2012 року в приміщенні закарпатського державного університету та визнання нечинними протиправним рішень, прийнятих на цій конференції, скасування державної реєстрації Закарпатської обласної КДКА сьомого скликання, зареєстрованої державним реєстратором 08 жовтня 2012 року.
Фазекош О.А. просить суд закрити провадження у даній справі, зазначаючи підставами цього те, що справа немає слухатися у порядку ЦПК України .
У суді Бачинська А.В. та Пересоляк О.С. заперечили задоволенню заявленій вимозі про закриття провадження у даній справі, як і Сковородько І.Ф., яка з цього приводу надала суду заперечення у письмовій формі та пояснила підстави заперечення.
Оскільки, у відповідності до тексту позовної заяви, слухається справа, у якій викладені підстави та прохання визнання протиправним і скасування рішень від 11.09.12 р. Закарпатської обласної КДКА під головуванням Закарпатської обласної КДКА під головуванням Фазекоша OA. та рішень КДКА до 15.08.2012 року, та скасування державної реєстрації Закарпатської обласної КДКА 08.10.2012 року, та визнання нелегітимною установчої конференції адвокатів, із цього вбачається, що заявлені вимоги
об'єднані в одне провадження, а їх слід розглядати у порядку різного судочинства.
У відповідності до вимог ст. 16 ЦПК України, не допускається об'єднання в одне провадження вимог, які підлягають розгляду за правилами різних видів судочинства, якщо інше не встановлено законом
Суд, керуючись ст.ст. 168, 205 ч.1 п.1 206 ЦПК України, суд, -
УХВАЛИВ:
Провадження по справі за позовом Сковородько Ірини Федорівни, третіх осіб на стороні позивача - Бачинської Анастасії Володимирівни, Пересоляк Олександра Сергійовича, Нечаева Валерія Валерійовича до Закарпатської обласної кваліфікаційно- дисциплінарної комісії адвокатури, Державного реєстратора Ужгородської міської ради Куберка Надії Михайлівни, Фазекош Олексія Андрійовича про визнання нелегітимною установчої конференції адвокатів, які отримали свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю за рішенням Закарпатської обласної КДКА створеної до 15 серпня 2012 року, під головуванням Фазекоша Олексія Андрійовича, проведеної 06 жовтня 2012 року в приміщенні Закарпатського державного університету та визнання нечинними протиправним рішень, прийнятих на цій конференції, скасування державної реєстрації Закарпатської обласної КДКА сьомого скликання, зареєстрованої державним реєстратором 08 жовтня 2012 року - закрити.
Роз'яснити позивачу можливість звернення до окружного адміністративного суду Закарпатської області.
Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня її проголошення.
Суддя Ю.А.Король

Бук 2013-04-29 / 09:55:13
Мойсюк не бажає брати участь у цьому цирку і не дозволить нікому прикриватись його імям, тому сам і подав заяву про вихід із цих органів

Чоловік 2013-04-23 / 19:46:22
Масяк і Кошеля від них не далеко втекли. Цей цирк тільки підривае авторитет адвокатів.

Микола 2013-04-23 / 16:30:23
... в складі новообраних органів самоврядування є багато "фахових" юристів, ... особливо Немеш і Мойсюк

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини