В Ужгороді закликають подумати, чи треба дитсадок замість бізнес-інкубатора

Депутат Закарпатської облради від "Фронту Змін", голова постійної комісії з питань розвитку продуктивних сил, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій, член президії облради Богдан Кинів пропонує громадське обговорення вчорашньої ініціативи міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова.

В Ужгороді закликають подумати, чи треба дитсадок замість бізнес-інкубатора

– Учора відбулася сесія Ужгородської міської ради, на якій були озвучені низка ідей. Одна з них наштовхнула на певні роздуми, я про це написав у мережі Фейсбук. «Як на мене, напевно, треба нагадати міській владі, та й усій громаді Ужгорода, що таке і для чого потрібен бізнес-інкубатор. Відомо, що бізнес-інкубатор — організація, яка надає на певних умовах і на певний час спеціально обладнані приміщення та інше майно суб'єктам малого та середнього підприємництва, що розпочинають свою діяльність, з метою сприяння у набутті ними фінансової самостійності.

Я вважаю, що слід украй виважено підійти до остаточного рішення з цього питання. Певна річ, нам потрібні дитячі садочки, існуючі переповнені, місць бракує. Але інше питання – яким чином вирішувати цю проблему. Якщо просто закрити існуючий бізнес-інкубатор, то можна наламати багато дров. По-перше, не слід забувати, що створювався цей проект  Закарпатським фондом підтримки підприємництва «TES–Фонд» при підтримці Ужгородської міської ради за проектом програми TACIS в 2000–2001 р.р. Тобто, вкладала в нього кошти Європа, відповідно, вона за ним слідкує. По-друге, наш бізнес-інкубатор свого часу ставили в приклад всій Україні, уже за три роки існування в Ужгородському бізнес-інкубаторі було розміщено 48 малих підприємств, які отримували комплексну навчально-консультаційну підтримку у веденні підприємницької діяльності.

Ужгородський бізнес-інкубатор вважався свого часу одним з найуспішніших бізнес-інкубаторів в Україні. Тих, хто отримав підтримку цього проекту, нині в Ужгороді сотні. Тих, кому така підтримка знадобиться, напевно, ще більше. А бізнес – малий чи середній – це в першу чергу створення нових робочих місць, це наповнення нашого міського бюджету. Не разове, а постійне.

Так, я ще раз повторю – нам потрібні місця в садочках, але нам потрібен і бізнес, у тому числі той, що тільки стає на ноги – він стане й почне давати надходження до бюджету, а це, в свою чергу, дасть можливість вирішувати і соціальні проблеми. І в тому числі проблему садочка. Тому я б закликав ще раз всебічно вивчити питання, не «рубати» згарячу, а вивчити всіма дотичними комісіями та на засіданні фракцій», – вважає Б.Кинів.

"Оскільки почалося обговорення, в тому числі з приводу – наскільки придатна легка, тимчасова споруда бізнес-інкубатору під заклад, який відвідуватимуть діти, пропоную всім ужгородцям, спеціалістам і не тільки долучитися до спілкування. Звертаюся з найглибшою повагою до журналістів – долучайтеся до аналізу теми. Пишіть на мою адресу свої пропозиції, я обіцяю опрацювати їх та подати на розгляд своїм колегам-депутатам, а також донести та, в разі потреби, захищати позицію ужгородців перед владою міста", -- каже Богдан Кинів і пропонує скидати всі думки і пропозиції з цього приводу на його електронну адресу – bogdankyniv@gmail.com.

02 березня 2013р.

Теги: бізнес-інкубатор, дитсадок, Кинів

Коментарі

Марія 2013-03-04 / 14:06:11
Міська влада вже давно поклала око на територію і будівлі бізнес-інкубатора. Спочатку на одну будівлю. Не довели її до пуття. Нічого не зробили. Користі від будинку мають не велику. Але їм мало.Треба взяти все! Я розумію, Погорелову треба відзітуватись на клич президента - даеш дитячі садочки! Але сам же віддавав садочки приватним структурам під час попередньої каденці!!! А де взяти нові приміщення? Забрати навіть те, що ним не будувалось і не відповідає умовам перебування дітей у приміщеннях! Чи віддав би він свого онука в такий дитячий садочок? Є недобудови дитячих садочків у місті. Працюйте! Створюйте релігійні, приватні, альтернативні садочки, але такі, що відповідають вимогам!

виборець 2013-03-04 / 13:16:29
Якби Б.Кінів публічно спростував небезпідставні чутки про спільні бізнес-інтереси з В.Каськівим, можна було б подумати про щирість його намірів, а так…
Вибачте, «терзают смутные сомненья…»!

Ужгородець 2013-03-04 / 04:55:33
Або садок або знести та щось нормальне збудувати. Толку з того інкубатора як яєць із півня. Не встигне Погорєлов на себе переписати...

шпдугрпдшйупй 2013-03-03 / 08:54:11
А родители не побоятся отдать своих детей в садик, который построен из гирсокартона 30 лет назад

______ 2013-03-02 / 16:47:03
Не треба уже успішно функціонуючі об"єкти перепрофілювати. Тому що, в кінці кінців вони опиняються в приватних руках, дуже близьких до міського керівництва. Чи печальних досвід нікого нічому не вчить?

ужгородець 2013-03-02 / 16:08:11
То будуйте, а не профільовуйте. Бо, інакше, це просто перетягування короткого одіяла.

777 2013-03-02 / 15:27:57
Звичайно потрібно дитячий садок

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини