На Мукачівській і Швабській в Ужгороді дерев висадять менше, ніж було зрізано (ДОКУМЕНТ)

Плани щодо висадки лип і кленів у меншій кількості, ніж їх було зрізано, в Ужгородській міській раді пояснюють великою насиченістю інженерними мережами, що пролягають і місцях посадки дерев. По це йдеться у відповіді на інформаційний запит, що надійшла з міськради на адресу Закарпаття онлайн.

На Мукачівській і Швабській в Ужгороді дерев висадять менше, ніж було зрізано (ДОКУМЕНТ)

Висадку нових дерев замість тих, що було видалено, заплановано на наступний рік. І, згідно з проектом реконструкції вулиць, по вул. Мукачівській буде висаджено 37 дерев липи (проти 46 зрізаних кленів та лип), по вул. Швабській – 14 дерев липи (проти 15 зрізаних кленів та лип). 

Як повідомляло Закарпаття онлайн, дерева по вул. Мукачівській були видалені вже короновані. Так, перед початком реконструкції вулиці дерева коронували, а після завершення ремонту дорожнього полотна – зрізали. Вартість передуючого реконструкції вулиці коронування дерев склала 11 тис. 750 грн., власне видалення дерев вже після завершення ремонту дорожнього полотна обійшлось у 20 тис. грн., йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Загальна ж вартість робіт з реконструкції вулиць Мукачівської та Швабської, згідно із проектно-кошторисною документацію, складе понад 12,5 млн. грн. З них на ремонт Мукачівської буде витрачено 5 млн. 823 тис. грн., на роботи по Швабській – майже 6 млн. 869 тис. грн. 

Відповідно до проекту реконструкції вулиць, впродовж 2012-2013 років передбачено виконати роботи з ремонту дорожнього покриття, ремонту інженерних комунікацій та висадки зелених насаджень. 

Як повідомили в Ужгородській міській раді, «фінансування здійснювалось за рахунок державних субвенцій місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах».

 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн Фото  – Анни Семенюк для Закарпаття онлайн

25 грудня 2012р.

Теги: реконструкція, Мукачівська, Швабська, дерева, вартість, Ужгород

Коментарі

JOSKA 2012-12-25 / 19:59:30
To zse roblyaty remont vulizy ze dobre,ale znovu vse cherez zadnizu,spochatku treba bulo pochati z prokladkoju vsich kabeliv, scho visyaty nad holovami i tak dali, trotuari, asfalyt a ne naoborot.Ze katastrofa a ne rekonstrukzija!

Ужгород 2012-12-25 / 19:43:20
Думаю на наступних виборах мера ,конкуренту Погорелова достатньо задекларувати відновлення двохстороннього руху по Швабській,і перемога з 50% перевагою буде в нього в кишені.

тамара 2012-12-25 / 17:56:31
Был гололед, шла по Швабской.Перед каждым заездом в частный двор меня центробежная сила тянула в сторону дороги. Оказывается, от заезда во двор до дороги шел солидный уклон.Во все времена тротуары были ровными, а на съезде к дороге ,по линии бордюра делали пандус,т.е. ложили бордюр плашмя Не верите, пройдитесь по старым чешским кварталам. Ходить пешеходу по этой улице очень неудобно.
Сама шашка производит мрачное впечатление: надо же было из всего ассортимента выбрать самую невзрачную.Она самая дешевая,третьесортная? Почему бы не положить ту,что была из натурального камня? Серо,уныло,не по-европейски.

Василь 2012-12-25 / 17:44:33
У нас мер дибіл-регіонал, що під його керівництвом могло вийти добре? Ввели односторонній рух, набрали хабарів з водіїв за тиждень і все класно. Усі схавали і йдемо далі, а хаотична забудова і реконструкція продовжується. Шедеври архітектури від "газди" продовжують прикрашати місто. Тим архітекторам і планувальникам яйця повідривати і меру теж який це пропустив.
До Сергія і інших прихильників: рубали цілком здорові дерева віком менше 50 років. І рубали для того, щоб бізнес краще йшов - дерева затуляли магазини/стіни бігбордів. І мішали ковачовському обленерго хаотично розвішувати кабелі над дорогою. Ви подивіться як виглядає електрифікація Швабської то взагалі впадете.

Ужгородець 2012-12-25 / 17:13:34
А те, що на Швабській односторонній рух став- це нікого не цікавить? Його зробили, щоб уникнути "пробки" в час пік. Так тепер, майже постійні "пробки" на пл.Ш.Петефі, Проспекті, Капушанській (біля обласної лікарні) і самій Швабській. Не говорю вже про те, що по трохи зявляються написи "Оренда" на магазинчиках по вул.Швабській.

Сергій 2012-12-25 / 16:15:38
До прикладу мене реконструкція повністю задовольняє, місто хоч і за чужий рахунок, але набуває певних рис привабливості. Рекоснтуркція зазначених вулиць потрібна як ніяк, дерева потрібно зрізувати, періодично: ви ж погодитесь, що ті аварійні дерева колись мули молодими насадженнями і їх також висаджували попередньо зрубавши старі. Важко дійсно розставатись з тим, до чого звикли, що вабить око, усвідомлювати, що місто таке рідне серцю змінюється, але так воно по суті і має бути. Більша трагедія в цьому процесі не вирубка дерев та створення зон паркування, а попередня діяльність органів влади та архітектури пером яких було дозволено таку сумбурну, непривабливу різношерстну забудову тієї ж Швабської. Але погодьтесь ті ж "хрущовки" на проспекті - це також не класика архітектури для центральної частини міста, але ж вони є, і думаю в майбутні роки і не один ще будуть. Все потрібно враховувати перш ніж критикувати

Роман 2012-12-25 / 15:20:58
Микола іди лісом з такими "покращеннями". Нам не потрібна парковка на Швабській. Навіщо прийшли і знищили те чого чіпати не треба було. Факт, що ходити стало гірше і нічого не робиться. То не робітники там роблять а мухи сонні. Та ті тротуари мусолять скільки вже? Парковчні місця замість газонів облаштували -чудово!!! Геніальна реконструкція. Закатайте в асвальт площу народну і там паркуйтеся!

Микола 2012-12-25 / 15:14:14
От народ, так добре що хоч щось почав робити вами ж обраний Погорєлов. По Швабській ремонт вулиці практично зроблено, зроблено місця для паркування, тротуари теж роблять,... згоден, не все ідеально, але робиться. І щодо дерев, велика проблема що на Швабській на 1 менше, і на 9 менше по Мукачівській, місто розбудовується, мережі комунікацій потрібно розширювати!

Роман 2012-12-25 / 14:33:56
На Швабській зараз чудові "рекунструйовані" (читай знищені) тротуари. Людям доводиться ходити по болоту.

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини