Закарпатки зі спільноти «Матері в молитві» молилися на сході України

Рік промайнув… І знову Марія покликала нас, матерів, які представляли спільноти «Матері в молитві» декількох районів Закарпаття на схід нашої України, щоб спільно помолитися в цей чудовий місяць жовтень, коли ввесь католицький світ в особливий спосіб молиться вервицю за навернення грішників, за єдність Церкви, спасіння світу.

Здавалось, ці два незабутні дні перебування на сході не були обмежені часом. Першого дня, у суботу, молилися Молебень до Пресвятої Богородиці, вервицю з розважаннями, Святкову Божественну Літургію, яку з о.Петром Крініцкі співслужили три священики (шкода, що не був присутній з нами владика Степан (Меньок), який в цей час перебував на Синоді). Всі молитви через Непорочне Серце Марії – Цариці Святої Вервиці жертвували за багаточисельні наміри для нашої держави, нашої Церкви, наших сімей і родин, для всього людства. Безмежно вдячні Богу за ласку взяти участь в реколекціях, які були організовані для молоді на парафії Різдва Пресвятої Богородиці міста Мелітополя. Це короткі науки про Божу любов до кожної людини, яка не ставить жодних умов, не вимагає нічого, а дається як дар кожному. Через серце мудрого реколектанта о.Андрія Залінського (єзуїт) Господь в черговий раз торкнувся й наших сердець, щоб ми зрозуміли і ще більше увірували, що Він любить нас безумовною любов’ю. Все, що відбувалося і нас оточувало свідчило саме про цю Його любов.

Неділя… Це був найбагатший духовний день для кожного з нас, адже так рідко в житті буває можливість пережити безперервну близькість, постійну присутність Бога посеред нас, Його дію… День почався о 7 годині з Утреньої, вервиці, Служби Божої в Мелітополі. По закінченні ми поїхали за 40 км. в с.Лазурне, де знову молилися вервицю, взяли участь в Літургії, побували на місці, де тільки з Божої допомоги буде побудована церква – село невелике, люди практично не мають де працювати, однак вже є фундамент, завезли блоки. Надзвичайно важко було чути слова-звернення до о.Петра Креніцкі від тутешніх парафіян: «Нам потрібно ще 2 тисячі. гривень на пісок і цемент» – відчувалося, що для них це непосильна сума.

Після повернення до Мелітополя, наш 80-кілометровий шлях був спрямований на м.Приморськ, де о 14 годині розпочинається Божественна Літургія. Маючи близько 10 хвилин вільного часу, о.Петро вирішив нас порадувати морем, яке знаходиться зовсім неподалік від парафії Благовіщення, яка на Покров Пресвятої Богородиці святкувала річницю свого створення.

Поїзд до Львова від’їжджав з Мелітополя о 16 годині 40 хвилин, тому ми просто «летіли», наш мікроавтобус мав невидимі крила, адже на вокзалі ми ще встигли помолитися, поспівати, попрощатися. Під стук коліс кожен з нас роздумовував про безумовну Божу любов, повертаючись до кожної події, кожного слова, кожної миті перебування на Богом вибраній землі, де поширюються наша католицька віра, де люди з такою щирістю моляться, навіть неможливо утримати сльози, коли чуєш: «Боже Великий, єдиний, нам Україну храни!» Саме, коли лунає в таких маленьких спільнотах цей спів, так хочеться, «щоб усі було одно», щоб у тій великій єдності стати перед Богом і не тільки в цей відповідальний період, коли так важливо просити, щоб Бог послав нам добру владу, але й залишитися в тій єдності назавжди. Немає сходу і заходу – є єдине містичне Тіло Христа.

Тетяна Сівак для Закарпаття онлайн

21 жовтня 2012р.

Теги: спільнота, молитва, Мелітополь

Коментарі

християнка 2012-10-22 / 09:30:46
У греко-католиків для різних молитв та молебнів дорога відкрита усім без винятку-це спільна справа усіх вірян молитися за здоров"я,успіхи усіх,не дивлячись на віроісповідування. Бог однаково усіх любить, а молитва це велика справа. У житті кожної людини приходить такий час,коли людина задумовується над життям своїм, або захворіє чи сталася якась біда-то це свого роду випробування душі.Тому завжди треба жити і робити так як пишуть 10 божих заповідей. Мир, любов і повага одне до одного - це частина тих речей,з якими треба жити людині.

греко-католик 2012-10-22 / 00:05:49
До цієї спільноти можуть приєднуватися і жінки з інших християнських конфесій, на Закарпатті це не можливо, тому що батюшки московські налаштовують народ ділитися, та Бог їм суддя, можливо де люди мудріші і не слухають вовків у овечих шкурах, тому будуть краще розвивати свою духовність як ми традиційні християни, але на ділі нехрести разом з батшками московськими, та греко-католицьким священикам також пора схаменутися, бо не далекі будуть від них, якщо робитимуть штучну ізоляцію.

вірянка 2012-10-21 / 21:49:09
Дуже добра та корисна справа, коли матері моляться за усіх дітей,близьких, рідних та згодом ця спільнота матерів моляться і за усю Україну та українців.Це вельми благочинна акція.Велика шана та повага цим матерям за їх молитви!

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини