Про Maruv і Зеленського

Живемо в такий час, коли сенсація на сенсації іде й сенсацією поганяє. Тому не дивно, що за всіма скандалами і креативними витівками ми вже забули тему, яка так хвилювала українське суспільство всього півтора місяці тому.

Давайте пригадаємо, як співачка MARUV виграла національний відбір Євробачення. Глядацька аудиторія голосувала за неї, хоча Ганна Корсун охоче гастролює в державі-агресорі, а свою пристосуванську позицію ще й пояснює тим, що вона несе мир. Українці голосували за MARUV, не звертаючи уваги на те, що її номер представлятиме Україну в порно-стилі; глядачам було б прийнятно побачити таку картинку поруч із прапорцем України під час трансляції у всій Європі.

Минув усього місяць – і така ж ситуація повторилась із голосуванням за Володимира Зеленського. Цей кандидат у президенти також протягом усіх років війни без проблем вів бізнес у Росії і навіть отримував фінансування на фільми своєї студії з російського бюджету. Усі добре пам’ятають, як «Квартал 95» жартував з української мови, україномовних людей у своїх програмах виставляв недолугими селянами, а саму Україну порівнював з акторкою німецького порнофільму, яка готова «приймати з усіх боків».

Що спільного в обох цих голосуваннях? По-перше, той факт, що деякі публічні особи – на кшталт MARUV і Зеленського – не гидують заробляти в Росії, знаючи, що йде війна, щодня гинуть українські військові, а в російських тюрмах сидять десятки наших військовополонених і заручників. Їхня позиція доволі хитра: мовляв, ми патріоти, але тишком-нишком не проти заробити пару російських рублів. Коли ж їх спіймати за руку – починають усе заперечувати і, як Зеленський, переписувати бізнес на своїх друзів. А вся річ у тім, що вони просто не помічають війни, наче живуть у паралельному всесвіті.

По-друге, готовність телевізійної аудиторії та мільйонів виборців таких співаків і політиків підтримувати, голосувати, ба навіть захоплюватися ними. Обидва ці голосування показують, що більшість українського народу чхати хотіла на війну, їм байдуже приниження України та жарти в порно-стилі. Це відверте глузування з держави, що п’ятий рік захищається від збройної агресії Росії, сягає свого апогею в саркастичній репліці «а що, бо Путін введе війська»? Ця фраза вже стала інтернет-мемом – саме нею прихильники Зеленського реагують на аргументи про те, що президентом має бути досвідчена й мудра людина. Навіть без повномасштабного наступу ми щодня маємо убитих і поранених українських військових на Донбасі, але інфантильним українцям це байдуже, бо для них війни просто не існує.

Цікаво, якби й нині існувала небезпека, що вночі буде авіаналіт російської армії, яка бомбитиме нашу столицю, чи голосували б українці за проросійського політика чи співачку? А знаєте, хто винен у тому, що український народ настільки розслабився й забув про війну? Винен у цьому Президент України Петро Олексійович Порошенко.

Просто через те, що за п’ять років на посаді він зміг забезпечити стабільне й спокійне життя в Україні, витіснивши війну на лінію розмежування на Донбасі, а захист країни доручивши створеній майже з нуля професійній армії.

Це Порошенко збудував й утримав міжнародну коаліцію на захист України, пролобіював санкції, тому Путін на танках і бомбардувальниках далі не пішов.

Це Порошенко в умовах війни забезпечив стабільний курс національної валюти, поступове зростання економіки й повноцінне демократичне функціонування влади та місцевого самоврядування.

Це Порошенко довів до кінця історію з наданням Україні безвізу, хоча чимало експертів твердили, що у воєнний час Європа навпаки буде закриватися від можливих потоків біженців з України. Більше того, навіть українці не вірили, що за таких умов ми отримаємо безвіз.

Згадайте 2014 рік, коли на стінах будинків українських міст малювали вказівники до бомбосховищ, гривня стрибала подеколи до позначки в 40 за долар, а на фронт захищати державу йшли добровольці без досвіду, форми й сучасної зброї.

Хто би що не казав, а доведеться визнати: Президент Порошенко забезпечив відчуття безпеки всій країні; йому це вдалося настільки добре, що український народ просто забув про реальну війну. Тому й розважається: як заслинена дитина, що задля цікавості витягує чеку з гранати.

Opinion

08 квітня 2019р.

Теги:

Коментарі

слава порошенкові 2019-04-09 / 23:27:44
Ви хочете зарплату за 40 мільйонів, коли пенсія півтори - https://www.epravda.com.ua/news/2019/04/9/646867/

В. Піпаш, автору 2019-04-09 / 23:14:23


Андрійку! Лише одне питання (із багатьох): "А кого із вбивць "Небесної сотні" "покарали" (при Президентові Порошенкові, котрий "керував усім)?"


Степан Крук -206 2019-04-09 / 22:09:19
Ой, не ходи грицю, тай на вечорниці! І я зайшов, не здивувався і не злякався! Я БРЕЖНЄВА В ГРОБУ БАЧИВ!!!

206 2019-04-09 / 19:47:07
Зайшов у FB на сторінку політика Віктора Балоги. Він тепер за Зеленського. Краще б туди не ходив.

Андрій 2019-04-09 / 16:58:49


Хамство і перехід на особистості. Коментуйте по суті. Коментар видалено. Адмін


Горожанин 2019-04-09 / 16:16:02
Ха-ха : А я б назвав статтю :
На пятому році президенства П.О.Порошенка
Національний відбір на Євробачення виграла артистка яка активно гастролює Росією." ... в смислі дожилися ...)))))

любці 2019-04-09 / 15:01:30
вічно молодий і перспективний очевидно давно не був вдома на закарпатті тут на місцевому рівні видні усі досягнення за пять років в області яка єдина з усіх і географічно знаходиться у європі і межує з чотирма країнами ЄС губернатор міліціонер який матюкається грубить будь де і будь на кого навіть на жінку-міністра заступники теж колишні люди в пагонах голова облради теж і зтихсамих країв президентська коаліція з колишніх регіоналів та угорців загравання з останніми дало нульовий результат ліси рубають безбожно конрабанда й корупція зашкалюють все українське на задвірках зате стара партноменклатура у фаворі - ось це коротко і є лице політики гаранта тут у регіоні припускаю що в інших областях це все виглядає ще гірше

Magyar-Hun 2019-04-09 / 10:33:57
Ну що: виходить більшість населення України недоробки. Правда я не голосував ні за Порошенко, ні за Зеленського. П.С.: До скандалу я про MARUV не чув. А після часто слухаю :)

оглядач 2019-04-08 / 18:22:31
Щонайменше чотири роки бачили переважно критику в один бік. Критикували не так владу, як особисто політичну фігуру Порошенка. Страхали читачів тим, що Порошенко начебто за природою своєю жахливий диктатор. У цій критиці відзначались найбільше прихильники русского міра та, на жаль, патентовані українські "патріоти". Ми їх бачили, ми їм потурали, і щораз толерували їх брудні коменти та інформаційні атаки. Вернути це взад майже неможливо за один-два тижні.

закарпатець 2019-04-08 / 17:22:11
До "до генека"
ВИ, справді, настільки розслабилися, що цитуєте "анонси" покидька Портнова

Копча 2019-04-08 / 16:22:28
Хамство і перехід на особистості. Коментуйте по суті публікації. Коментар видалено. Адмін

до генека 2019-04-08 / 16:19:40
зараз це тільки слова а скоро згідна анонсу портнова почнуться реальні репресії всіх патріотів

Генек 2019-04-08 / 15:29:14
зручно хвалити діючого гаранта з-за кордону, а ти спробуй в Україні порозслідувати корупцію державної машини порошка та висловити свій протест, відразу відчуєш себе в безпеці, під крилом президента Петра, себто в лісі закопаним тебе знайдуть)

Talisman 2019-04-08 / 15:01:01
Не цінимо те, що маємо.
Цінимо те, що не маємо.
Переоцінюємо те, що ніколи не будемо мати.