Короткий звіт по справі Кірпічки

10 січня 2019 року відбулося судове засідання, де розглядался справа за позовом забудовника по суті. До цього засідання протягом 2-х місяців, керуючись принципом змагальності та обовязком підтверджувати свою позицію доказами, юристи міської ради в підготовчому провадженні вели кропітку роботу із збору та наповнення справи матеріалами, які формували доказову базу заперечень проти позову.

Короткий звіт по справі Кірпічки

Саме завдяки цій непомітній, але об'ємній роботі, яка склала два томи, справу вдалося розглянути по суті  в одному засіданні.

Такий розподіл обов'язків в роботі команди представників міської ради дав змогу успішно довести переконливість доказів орендодавця як відповідача перед судом. І ми мусимо визнати, що молодість - успіху не завада, оскільки молоде покоління юристів представницького органу вдало справляється із викликами, що ставить перед міською радою сьогодення, вдало застосовує практику судів вищих інстанцій, уміло орієнтується в проблематиці господарських правовідносин та процесі.

Звичайно приємно знаходити підтримку від органів прокуратури та розуміння з боку судового корпусу області. Саме в цій ситуації варто відзначити, що справедливе судочинство в Україні є. Це особливо відчувається в судах І інстанції. Але найбільший фактор мотивації команди правників, які представляли Ужгородську міську раду, є підтримка громадян, які не залишили відповідача наодинці із забудовником-орендарем, що намагається все ж отримати ділянку біля озера Кірпічки для багатоквартирної житлової забудови.

Перший етап тісної співпраці юристів міської ради, місцевої прокуратури, громадської організації та ініціативної групи #Кірпічка від громади є успішним.. Господарським судом Закарпатької області під головуванням Олега Васьковького ухвалено  зважене та об'єктивне рішення, згідно з яким забудовнику відмовлено у визнанні чинним та укладеним на новий строк договору оренди.

Ми, як представники юридичної спільноти краю, очікуємо нової ефективної співпраці на користь та в інтересах громади.

Вітаємо Ужгородську міську раду із перемогою на першому етапі спору.

Наталія Майстренко, Закарпаття онлайн.Блоги
12 січня 2019р.

Теги: Кірпічка

Коментарі

Іван 2019-01-16 / 11:18:59
Повністю підтримуємо пані Наталію. Дякуємо за те, що вона робить з колегами.

Степан Крук -Вуву 2019-01-13 / 18:11:59
Вуву! Що ти все про секс та про секс? Кажи щось про "кірпічку". Давай порадіємо з того, що в Ужгороді є справжні активісти, котрі можуть вирішувати нагальні питання без суєти та піару. Таким людям треба сказати: "Дякуємо!", а не "Дайте ще!". Хоч проблема "кірпічки" завершиться лиш тоді, коли там буде парк для відпочинку містян, але лід рухнув і понісся у вірному напрямі. Дякуємо!!! У всякому разі вже ніколи нікому не вдасться віджати цю місцину...

Вуву до с.к. 2019-01-13 / 17:47:45
Правда є надія ... Що як виберем президента ... То потім може цей вдиотизм відмінять.

Степан Крук -Вуву 2019-01-13 / 08:42:00
І ти не хворій! Займай чергу до нотаріуса зранку, бо розписка повинна бути нотаріально завірена! А черги прогнозуються великі...

Вуву 2019-01-13 / 04:07:12
Взагаліто справа про кірпічку і юристи зробили все грамотно і переконливо і це великий +.
А відносно того що пише с.к. ... Це інша тема.
І цей закон є дурість ... Тому що сімейне життя зводить до формальних і рутинних процедур.
Такого дурного закону мабуть нема ні в одній крайіні світу.
Бо виглядає так ... Що жінки отримують законне право жантажувати свойіх чоловіків.
Звабила. Затягнула в ліжко . А він в нейі забув взяти "розписку" . І вона на нього в суд.
Більше того ... Ці розсписки треба тримати в сейфі .Бо якщо із шухляди жінка витягне останні дві - три і подасть в суд.
Навіть Наталка Майстренко тобі Степане не поможе. :-)) :-)) :-)) .
Так зо будь здоров . Не кашляй.

Наталія Майстренко 2019-01-13 / 01:23:58
Дуже часто юристів критикують за позитивізм і формалізм. Але професійна деформація характерна багатьом професіям. Панування верховенства права - це якраз шанс подолати позитивістські схильності у професії

Степан Крук -О.Д. 2019-01-12 / 16:35:17
А ніяких сумнівів в цьому бути не може! Бо для чого тоді ми на цій Срібній благословенній Землі??!

О.Д. 2019-01-12 / 16:24:17
Та все у нас, справді, потенційно нормально: є благодатна земля, Богом дана країна і люди, які хочуть жити цивілізовано. І юристи, які хочуть працювати цивілізовано - відстоювати інтереси країни, громади.
Вся проблема - в правилах гри.
Так звану "правлячу еліту" влаштовує мутна вода, в якій вони ловлять свою рибу. А нас це не влаштовує. Значить, маємо змінювати цю "еліту", щоби не плуталася під ногами.
Завдання складне, але не нездоланне.
Буде в нас і право, і його верховенство. І нині мооді юристи працюватимуть вже в тих умовах.

Степан Крук 2019-01-12 / 15:03:55
Абсолютно не згідний з коментарем! Коли мені кажуть, що майбутнє за правниками - це викликає в мене сарказм. Адже правники діють в рамках законів, котрі часто-густо є недолугими. Отже недолугою є й діяльність тих правників. Закон, що дишло! Для прикладу: нещодавно прийнята правка до закону про домашнє насилля. Чомусь ця правка не викликала в правників стурбованості. Зараз, згідно із законом, із жінкою можна переспати тільки із її письмової згоди. Навіть із дружиною!?? В противному разі дії чоловіка будуть розцінюватися, як спроба згвалтування. При чому різняться і терміни покарання: якщо переспав із чужою дружиною без письмової згоди, то отримаєш 5 років увязнення, якщо із своєю (законною) то аж 10 років??? Я вдома вже звільнив шухляду в тумбочці для розписок. З чужими жінками буду спати без письмової згоди, бо така розписка є компроматом та приводом для шантажу. Отже, мене змусили свідомо порушувати Закон. Але якщо без жартів: поправка до Закону порушує права громадян на особисте життя. Але правники будуть тупо відстоювати це порушення прав громадян в судах згідно чинного законодавства. А Ви кажете, що "кагорта" - це майбутнє держави... Майбутнє - це діти, котрі будуть народжуватися тільки із розписками та будуть потім рахувати мамині та батькові розписки...

Наталія Майстренко 2019-01-12 / 13:51:37
Ось саме ця молода когорта правників, що на фото, і складає майбутню основу суспільства, де насамперед поважають людину і право, оскільки керуються у своїй діяльності принципом верховенства права.