Воєнний стан. Подзвін по Майдану

Воєнний стан. Подзвін по Майдану

З деяких відомств на Закарпатті днями вивозилася секретна документація. Таку інформацію я отримав з власних джерел напередодні «бунтів» «євробляхарів» і конфлікту на Азовському морі. Таке буває виключно напередодні чи під час подій надзвичайного характеру в масштабах всієї держави. Стало зрозуміло, що влада знає щось таке, чого не знаємо ми.

У вузькому колі ми обговорювали можливі варіанти розвитку подій. І основним з них була можливість проголошення воєнного стану. Але навіть ще зранку це здавалося майже фантастичним сценарієм.

Так чи інакше, на цьому тлі збіг у часі обох вищевказаних подій – акцій «євробляхарів» і ескалації збройного конфлікту на Азові – вже сприймався в зовсім іншому світлі. Не як те, що на поверхні. А з прихованим, глибинним підтекстом.

Те, що протести закарпатських «пересічників» на чолі з псевдоактивістом Павлом Павловим мають не стихійний характер, а настрої цього сегмента українського суспільства керуються з відомства Авакова, тобто з кабінетів чинної влади, для мислячих і поінформованих було очевидно від самого початку. Павлов був міліцейським стукачем ще на Майдані, потім влаштовував міліцейські провокації проти «СБУшного» «Правого сектора», а тепер так само безкарно організовував блокування автотрас міжнародного значення, за що Кримінальним кодексом України прямо передбачена кримінальна відповідальність. Поліміліція віддячує своїй «шістці» гальмування кримінальної справи по скоєній ним смертельній ДТП на об’їзній біля Ужгорода і навіть «зробила несправною» саме на час тієї події відеокамеру, спрямовану прямо на місце ДТП з мікрорайону Підлипники.

На  рівні всієї держави ті ж акції організовувала і координувала так само створена і маніпульована владою «Авто Євро Сила».

Тобто, насправді йдеться про те, що влада використала невдоволення мас і вийняла з засмальцьованого рукава шулерів свої краплені «шістки», аби спровокувати масштабні, але керовані акції протесту. 

Хотілося просто вірити у те, що це робиться виключно для того, аби згодом продемонструвати ефективність «сильної руки», яка «розрулить» цю ситуацію.

Або просто в рамках вже традиційного міряння «піпіськами» «заклятими друзями» з владної коаліції – БПП і Народного фронту.

Сценарій виявився трохи складнішим...
 

Ну і другий зріз сьогоднішніх подій.

Путін, безумовно, – зло, а Росія – Мордор. Але ситуація в Азовському морі також сприймається не так однозначно, як її намагаються нам подати "воєнний кабінет" Порошенка і Ко.

Спрогнозувати дії Росії в Керченській протоці було не важко. І спровокувати агресора на конфлікт – теж. Що й, схоже, було зроблено.

«Слід зазначити, що українській стороні відомий порядок проходження військових кораблів через територіальне море РФ і Керч-Єнікальським каналом. Цей порядок вже раніше використовувався ними для здійснення мирного проходу», – йдеться в повідомленні Центру громадських зв'язків ФСБ РФ з приводу подій на Азові, що його цитує "Українська правда".

З цієї інформації можна відкинути дефініції окупантів про «державний кордон Росії», «територіальне море РФ» тощо. Але сліпо проігнорувати констатацію певної провокації з боку влади України – не варто.

Бо вона, за умов, коли потреби в конфлікту не було, а його ескалації можна було легко уникнути, цілком очевидно мала місце.

І тепер зрозуміло, для чого це робилося.

Особам, що прийшли до влади на крові Небесної сотні, які були відкинуті Майданом, але стали владою, бо мали монополію на майданну трибуну, потрібен був режим ВОЄННОГО СТАНУ.

Причому, саме тепер, коли припекло їх персональні зади, а не в часі Савур-Могили, Іловайська чи Дебальцева.

Те, що ще зранку здавалося майже фантастикою, вже ближче до вечора стало практично реальністю.

31 березня 2019 року мали б відбутися вибори президента України. Вочевидь, проблемні для перерахованих осіб. Але власне виборча кампанія мала розпочатися за 90 днів до цієї дати, тобто 31 грудня. Тобто, воєнний стан, проголошений, як обіцяється, лише на 2 місяці, відтерміновує її, а значить – і самі вибори. Тобто, щонайменше – руйнує виборчі плани опонентів. У гіршому варіанті розвитку подій – зводить їх нанівець.

На брифінгу після екстреного засідання РНБО в ніч на 26 листопада секретар РНБО Олександр Турчинов на запитання «Української правди», як вплине запровадження воєнного стану на виборчу кампанію, заявив: "Що стосується виборів, Конституція України і законодавство дають однозначну відповідь на це питання".

Стаття 64 Конституції України констатує:

В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень.

Стаття 19 «Гарантії законності в умовах воєнного стану» чинного  Закону України «Про правовий режим воєнного стану» недвозначно говорить:

1. В умовах воєнного стану забороняються:

зміна Конституції України;

зміна Конституції Автономної Республіки Крим;

проведення виборів Президента України, а також виборів до Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим і органів місцевого самоврядування;

проведення всеукраїнських та місцевих референдумів;

проведення страйків, масових зібрань та акцій.

Під сумнівом опиняється і боротьба з корупцією, що є найбільшим злом нинішньої України, і надія на яку жевріла з очікуваним запуском антикорупційних судів, які мали б завершити те, що розпочало НАБУ.

І багато чого іншого...

Загалом, все те, що у нас заберуть під приводом – реальним і надуманим – воєнної загрози з боку Росії, нам ще лише належить збагнути. При чому, з чітким розумінням того, що не все, "тимчасово" забране сьогодні, обов'язково і в тому ж обсязі буде повернуте завтра.

А наразі – просто забудьте про здобутки Майдану. У вас його відібрали політичні шулери, що є плоть від плоті Януковича, але які одягли вишиванки і навчилися кричати «Слава Україні!».

Якщо ж ви не зможете чи не захочете забути про це самі, добровільно, в режимі воєнного стану вас змусять це зробити.

Якщо, звичайно, ви, загалом – усі ми, мовчки погодимося, аби вони це з нами робили...

26 листопада 2018р.

Теги: воєнний стан

Коментарі

О.Д. 2018-12-15 / 13:43:48


56,6% українців вважають, що воєнний стан – щоб відкласти вибори


Адмін 2018-12-01 / 23:21:29
закарпатський заробітчанин, те, що вас хтось нервує, не є причиною для попереджень, видалення коментарів чи, тим більше, бану. Вказуйте на порушення коментаторами правил коментування - хамство, тролінг, ненормативна лексика, зловживання однією особою багатьма нікнеймами, використання капслока, замах на територіальну цілісність України тощо, і черговий Адмін обов'язково вживе відповідних до порушення заходів.

закарпатський заробітчанин 2018-11-30 / 21:37:30
Адмін. ОК. можливо це було сказано і проти правил ресурсу. але цей пасажир нервує багатьох. якщо іншим не дозволяється хамство по відношенню до нього, то нехай і йому не дозволяється подібного. бо складається враження, що комусь можна більше тільки за його шоколадну орієнтацію

О.Д. 2018-11-30 / 05:11:16


Практично всі публікації НЕЗАЛЕЖНИХ мас-медія та авторів в Україні, на жаль, підтвердили правильність висновків, зроблених мною буквально з коліс. З штучністю конфлікту, на якому намагалася зіграти і виграти влада Порошенка, та маніпульованістю "протесту" євробляхарів.

Ще раз повторюю: на жаль.

Україні такі дії лише шкодять. Тому владі в умовах, в яких перебуває Україна, треба діяти щиро, відкрито, з чистим серцем.

На жаль, це ще не та влада, яка може діяти в такий спосіб. Але іншої, теж на жаль, не маємо


закарпатський заробітчанин 2018-11-29 / 21:26:01


Хамство, тролінг, перехід на особистості коментаторів і використання багатоніковості. Коментар видалено. Адмін


Степан Крук 2018-11-29 / 20:12:04
Дозволю собі ще один пост на сон грядущий! Стосується "евробляхарів", їх покровителів-замовників. Стало зрозумілим, що "євробляхарство! немає нічого спільного із захистом прав, а носить вульгарний політичний характер. Павло Федака, ратушняківський редактор "Трибуни": "Всі хто вийшов на стадіон "Авангард", до стін Закарпатської ОДА на пунки пропуску стали на заваді зриву виборів Президента України 31 березня 2019 року. Підступний план по їх зриву не вдалося реалізувати завдяки рішучим протестам громадян західної України. Розхитування ситуації було б лише на руку путінському агресору і Верховна Рада та Президент не посміли ввести воєнний стан на більшості території України". Висновок; "євробляхарі" зумисно підігрували Путіну

Степан Крук-Горожанину 2018-11-29 / 19:26:16
Маю де брати і це не фейкові сайти! Про британців -правда, вже підходять до Босфору.За базу в Одесі я не писав... Сьогодні ще одна подія: американський розвідувальний літак залетів в акваторію Чорного моря, підлетів до берегів Болгарії, потім політав (не дивуйтеся)над Кримом, залетів над територією Росі в районі Ростова-на-Дону. В 07г.30 хв почав свою місію в Чорному морі і до цих пір літає.Росіяни його не чіпають, бояться. В ЗМІ цього поки що нема, але появиться. Дивно? гадаю, що США та НАТО потрібний ще один конфлікт, щоб загострити ситуацію та пошугати рашку.

Горожанин 2018-11-29 / 19:10:19
до Степан Крук ;де берете ви таку інформацію ? вчора у вас " британські десантники мають висадитися біля Одеси ", і мало базу там не організувати ..
продивився новини нігде нич ... крім того шо Трамп відмінив зустріч з Путіним ...

Степан Крук 2018-11-29 / 18:12:57
ОСЬ І РОЗПОЧАЛОСЯ, АЖ ГАЙ ЗАШУМІВ! 1. З ранку в Британії почалися адміністративні арешти нерухомості, що належать громадянам Росії.

2. Еміграційна служба готує списки російських громадян для депортації з Британії. Висилка торкнеться в першу чергу членів сімей російських чиновників: дружин і дітей, що навчаються в Британії.

3. Представники Саудівських банків ведуть консультації на предмет заморожування активів і транзакцій з Росії.

4. Влада Кіпру вчора зробила заяву про те, що підтримають будь-які дії Британії проти Росії.

Йдеться про позбавлення Кіпрського громадянства російський олігархів і чиновників, які отримали його за інвестиційною програмою (закон це допускає), а також про ініціативу розслідування про походження їх коштів, що знаходяться в банках Кіпру.

5. У Трампа відбулося раптове засідання на яке в екстреному порядку вилетіли представники ряду країн.

Були присутні: представники Великобританії, Ізраїлю, Саудівської Арвіі, Єгипту, ОАЕ, Франції, Німеччини, Швейцарії, Норвегії, Канади, Кіпру, Італії, Японії, Нідерландів, Швеції, а також представник ООН.

6. Радбез ООН екстренно збереться.

Степан Крук -пенсіонери 2018-11-29 / 11:04:39
Не можу бути толерантним до того, що заважає Україні у цей нелегкий час! Зрозумійте і мене вірно!

пенсіонер 2018-11-29 / 09:10:33

Якщо ваша мати бідна, хвора та виснажена, чи шукаєте ви іншу мати? - Ні. Ви лікуєте свою.
Так само і з Україною. Закарпаттям, у якому живе понад 100 тисяч угорців, тисячі "євробляхерів", десятки тисяч заробітчан у Московії та чоловіків, які сховалися за кордоном від мобілізації, а також... з десяток "полум'яних" патріотів-коментаторів на ЗО.

Але всі ці різні люди, насамперед, ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ, які мають права та свободу слова. І їх не можна нікуди діти. І їхню думку державі та іншим людям треба, мінімум, брати до відому.
Так живе століттями весь цивілізований світ (де я трохи пожив). Насамперед, ЄС, у який хоче потрапити України.

Станьте толерантним європейцем, Крук.
І тоді, ані в партизани (на 4 році війни), ані в політику, ані у владу вам самому не схочеться йти.
Бо мало хто з європейців знає свого президента, прем'єра, головного прокурора, суддю чи поліцайта. - Нема у цьому потреби.
Мера чи голову села - знають. Бо європейці ходять з ним по вулиці та зустрічаються у крамницях, церкві чи на святах. Він - один з них, і такий, як вони.
Працюй, живи за законом та плати податки - і все. В усьому іншому - ти вільна людина у своїх справах та думках (кольорі шкірі, вірі, політичних уподобаннях, особистому житті, і т.д.).

Але це тільки моя приватна думка. Яку, Крук, можна спокійно проігнорувати.

Степан Крук -пенсіонеру 2018-11-28 / 12:45:43
Вас зрозумів! Йду в партизани...

пенсіонер 2018-11-28 / 12:28:31

Хто хотів - тот на фронт попав і без військкомату. В любому віці та стані здоров'я. Було би лише бажання...

За себе, скажу чесно: я у таку "часткову" армію, яку в Закарпатті військкомати збирали рейдами по селах та вокзалах, а не по стадіонах під час футболу та багато чисельних бенкетах чиновників, добровільно попадати не хотів.
У добровольці (ДУК) теж не пішов, бо я мав годувати та одягати мобілізованого сина та його сім'ю півтора роки.

Чи пишаюся я цим - ні. Бо родина (США, Канада, Австрія, Хорватія) мене не зрозуміла.
Мій син був єдиним хлопцем з родини, який не втік за кордон від мобілізації, маючи шенген та рідню по всьому світі.
Він чудом вижив, голий та босий, у 2015 році, маючи вдома молоду дружину та сина...
Але я нікого не засуджую і не тримаю зла. Проте нікого і не закликаю.

Я українець та християнин, який поїздив по світу, але повернувся додому будувати життя дітей та онуків в Закарпатті.
В незалежності від Рошену, СКМ-у чи Привату. Бо нічого доброго від них ніколи не чекав та не чекаю.

Степан Крук -пенсіонеру 2018-11-28 / 09:12:43
Якби, та каби! Був я у воєнкоматі. Подивилися на мене, як на придурка, пояснили, що призову не підлягаю. І взагалі в моїх послугах нема потреби - не 2014 рік! Бо армія в нас вже сильна... Ось так! А я офіцер запасу, між іншим! Призвуть - піду і не підведу! Не сумнівайтеся!!!!!!!!

закарпатський заробітчанин 2018-11-28 / 07:44:27
не попаде ніхто з них на фронт при загальгній мобілізації. так як не попали і при частковій. для них у законі завжди знайдеться положення про резервування для виконання своїх обов"язків в тилу. в крайньому випадку підуть прикордонниками на західні КПП та будуть стригти бабло з тих, хто намагатиметься змитися за кордон на заробітки. або будуть в якості жандармів по-одному виловлювати і відправляти на передову тих, кому пощастило менше.

пенсіонер 2018-11-28 / 00:22:10

"Закарпатський заробітчанине", ви у багато в чому праві.
Я, наприклад, у воєнному стані Порошенка бачив для себе лише один плюс: це коли б його син та діти генералів, чиновників та депутатів попали би під загальну мобілізацію.
Я - пенсіонер. Але під таку мобілізацію і сам би пішов за сином, хоч у військове господарство чи у військові ремонтні бригади.

Але сьогодні закликати когось у "робітничо-селянську" армію, якщо сам жодного дня на фронті не був, я би не смів. Ганьба би була.
На жаль, цієї позиції не поділяють багато хто з "полум'яних" дописувачів на ЗО. Шкода.

Степан Крук 2018-11-27 / 20:43:54
Не від мене залежить! Я своє вже відвоював, нажаль!

закарпатський заробітчанин 2018-11-27 / 19:41:00
пане Степан. а дійсно, чому би людині з таким вогнем у серці не вступити до лав ЗСУ і захищати Україну там, де зараз гаряче, на передовій?
покажіть приклад іншим. можливо і вони підуть. а так, в інтернеті, кожен може героїчно протистояти РФ. лиш, якщо Ви тут сидите і поливаєте нецензурщиною кожного, хто з Вами не згоден, то чому хтось інший має йти і проливати свою кров, а Ви - ні?
чи може у вас так і "бомбить" від того, що слова розходяться з ділом, і совість десь в глибині гризе.
бо дуже вигідно когось відправляти на вірну смерть знаючи, що тобі праведному нічого не загрожує. лиш дуже неприємно потім, коли тебе привселюдно тикають обличчям у купу лайна, яке сам і навалив. тому вам і потрібен воєнний стан по всій країні. щоб всім іншим позакривати рота і відправити у м"ясорубку. а самі тим часом собі спокійно пересидите лихі часи в тилу.

Степан Крук -О.Д 2018-11-27 / 17:02:14
Ха-ха! Докус не серенчить васману! Аж г0 чкода стало...

О.Д. 2018-11-27 / 16:42:07
То я один тут не прочитав коментар, видалений Адміном?

Бачите, васмане, як воно буває на Закарпатті онлайн - кожен робить свою роботу і навіть я не впливаю на ці процеси ) Навіть у власному блозі )